Pizza dietetica cu antioxidanti

Data publicarii: 27-03-2007

New Orleans /Rompres/ - Chimistii americani au creat o pizza dietetica experimentala dopand-o natural cu antioxidanti, potrivit unui studiu publicat luni, relateaza AFP.
 Pizza gatita mai mult timp si la temperaturi mai mari are mai multa savoare, un fapt binecunoscut de bucatari, subliniaza acesti oameni de stiinta de la Universitatea Maryland.
 Acest mod de preparare poate creste, de asemenea, cantitatea de antioxidanti, in special la pizza facuta pe baza de faina de grau. O fermentare mai lunga produce, totodata, mai multi antioxidanti, substanta anti-inflamatorie care pare sa reduca riscul de cancer si boli cardiovasculare.
 "Ne-am concentrat eforturile pe pizza pentru ca este mancarea pe baza de grau cea mai populara din SUA", explica Jeffrey Moore, autor al acestui studiu.
 Nivelul de antioxidanti a crescut cu 60% cand pizza a fost coapta mai mult timp si pana la 82% la temperaturi mai ridicate, in functie de varietatea de fainuri de grau utilizate, a precizat cercetatorul.
 Acest studiu face parte dintr-un program de cercetare destinat dezvoltarii de noi tehnici pentru a spori natural continutul in antioxidanti al alimentelor pe baza de cereale.
 Studiul nu a fost finantat de fabricantii de pizza, insista acest cercetator, ci de Ministerul american al Agriculturii.

 

 

Sursa : Rompres

27-03-2007, Vizualizari 1211
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.