Plasturele cu micro-ace ar putea înlocui vaccinarea antigripală obișnuită
©
Autor: Airinei Camelia

Studiul clinic aflat în faza I de cercetare este condus de Universitatea Emory în colaborare cu cercetători de la Institutul Tehnologic Georgia. Plasturele cu micro-ace dizolvabile s-a dovedit a fi sigur È™i bine-tolerat de către participanÈ›ii la studiu, reuÈ™ind să ofere imunitate la fel de eficient ca varianta clasică de injectare cu ac hipodermic.
Rezultatele studiului au fost publicate în revista medicală The Lancet.
Plasturele are dimensiunea unei amprente digitale È™i conÈ›ine 100 de ace cu lungimea de 650 microni (micrometri), sau 0,65 mm. Dintre cei 50 de participanÈ›i la studiu, 48 au declarat că aplicarea plasturelui nu a fost dureroasă. Micro-acele sunt umplute cu vaccin uscat, o formă care nu necesită refrigerare, ceea ce înseamnă că plasturele poate fi păstrat la o temperatură de 40°C până la un an.
Plasturele se aplică pe faÈ›a dorsală a încheieturii mâinii, apoi se aplică presiune cu degetul până se aude un „click”. După 20 de minute vaccinul a intrat în organism È™i plasturele poate fi îndepărtat È™i aruncat. ReacÈ›iile locale s-au redus o slaba înroÈ™ire a pielii È™i mâncărime uÈ™oară, acestea dispărând în două-trei zile.
Această metodă de vaccinare ar putea avea multiple beneficii, față de varianta clasică: este preferată de majoritatea pacienților - peste 70%, este foarte ușor de aplicat - chiar și la copii, ușor de depozitat - nu necesită refrigerare. Momentan, cercetările continuă, pentru a dovedi pe deplin eficiența acestui plasture.
Sursa: Live Science, MedicalXpress
Data actualizare: 16-06-2019 | creare: 28-06-2017 | Vizite: 1367
Bibliografie
1. 'Microneedle' Patch Promises Painless Flu Vaccine, link: https://www.livescience.com/59631-flu-vaccine-microneedle-patch.html2. Microneedle patches for flu vaccination prove successful in first human clinical trial, link: https://medicalxpress.com/news/2017-06-microneedle-patches-flu-vaccination-successful.html
©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Studiu: tehnică recentă de editare a genomului care ar putea trata fibroza chistică
- Testul oftalmologic ce permite diagnosticarea problemelor de vedere la domiciliu
- Inteligența artificială poate înțelege noțiunile subiective despre frumusețe
- Bacteria care cauzează lepra ar putea ajuta la regenerarea ficatului
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Prospect vaccin porcina
- Vaccinul Menactra impotriva meningitei
- Vaccin antitetanos
- Vaccinul RRO si DT
- Vaccin expirat!!!!
- Vaccinul hepatect pentru nou nascut
- Vaccin Varilrix fara raspuns imunitar
- Vaccinul anti gripal