Un dispozitiv electronic implementat în corp poate accelera tratamentul bolilor musculo-scheletice

©

Autor:

Un dispozitiv electronic implementat în corp poate accelera tratamentul bolilor musculo-scheletice
Funcția și repararea celulelor tendinoase pot fi controlate prin stimularea electrică realizată cu ajutorul unui dispozitiv implantabil alimentat de mișcarea corpului, arată o nouă cercetare. Terapia electrică, utilizată simultan cu exercițiile fizice, poate fi astfel promițătoare în tratarea bolilor sau rupturilor de tendon.
Cercetătorii au arătat cum simplul act al mersului poate alimenta un dispozitiv stimulator implantabil, pentru a accelera tratamentul bolilor musculo-scheletice. Cercetarea stabilește bazele inginerești pentru o nouă gamă de dispozitive stimulatoare care permit controlul regenerării țesutului musculo-scheletic pentru a trata leziunile și bolile tendonului și leziunile sportive, fără utilizarea de medicamente sau stimulare externă.

Autorul principal al studiului, medicul Manus Biggs, a declarat: „Una dintre cele mai interesante părți ale studiului nostru este că aceste dispozitive implantabile pot fi adaptate pacienților individuali sau tulburărilor și pot prezenta promisiuni în accelerarea reparării tendonului lezat în urma activităților fizice.”

Dispozitivul stimulator utilizat, realizat dintr-o schelă de nanofibre, folosește o țesătură ca o plasă, cunoscută sub numele de material piezoelectric, care produce electricitate atunci când este întinsă sau supusă unei presiuni mecanice. „Descoperirea noastră arată că o sarcină electrică este produsă în zona țintă de tratament, reprezentată de tendonul deteriorat sau rănit, atunci când dispozitivul implantat este întins în timpul mersului”, a declarat investigatorul principal, Marc Fernandez.

Dr. Biggs a adăugat: „Această strategie unică de combinare a unui dispozitiv care este alimentat prin mișcarea corpului și care poate induce vindecarea accelerată a tendonului este de așteptat să aibă un impact semnificativ asupra câmpului dispozitivelor regenerative, în special în zona sportului sau a traumatismelor asociate traumei”. Dispozitivele concepute sunt rentabile, relativ ușor de implantat și pot deschide calea pentru o nouă clasă de terapii electrice regenerative.

sursa: Science Daily
foto: NUI Galway - țesătură din material piezoelectric.

Data actualizare: 02-09-2021 | creare: 02-09-2021 | Vizite: 273
Bibliografie
Researchers discover way to switch on and speed up tendon healing, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2021/08/210831142415.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum