Poate fi somiera o recomandare medicală pentru îmbunătățirea stării de sănătate? Iată răspunsul!

©

Autor:

Poate fi somiera o recomandare medicală pentru îmbunătățirea stării de sănătate? Iată răspunsul!
Calitatea somnului este un factor determinant pentru starea de sănătate generală. Somiera modernă a evoluat semnificativ pentru a aduce numeroase beneficii în acest sens, având un impact pozitiv major în ceea ce privește corectarea posturii corporale, ameliorarea durerilor de spate și cervicale, tratarea afecțiunilor respiratorii și diminuarea riscului de apnee în somn. Iată de ce pot fi aceste modele o recomandare medicală excelentă pentru îmbunătățirea stării de sănătate!

1. Suport optim pentru coloana vertebrală

Una dintre cele mai importante funcții ale acestor structuri moderne este susținerea corespunzătoare a coloanei vertebrale în timpul somnului. Prin asigurarea unui suport adecvat, somiera ajută la menținerea unei posturi corporale corecte. Acest lucru este esențial pentru prevenirea și ameliorarea problemelor legate de coloană, cum ar fi cele lombare, atât de frecvent întâlnite în prezent.

2. Reducerea punctelor de presiune

Noile modele disponibile pe piață sunt proiectate pentru a distribui greutatea corpului în mod uniform pe întreaga suprafață a saltelei. Acest aspect contribuie la reducerea punctelor de presiune, care pot provoca disconfort și dureri în diverse zone ale corpului, cum ar fi umerii, șoldurile sau genunchii. Reducerea punctelor de presiune este deosebit de importantă pentru persoanele care suferă de dureri de spate sau de probleme ale articulațiilor, deoarece permite detensionarea și relaxarea mușchilor în timpul somnului.

3. Ameliorarea problemelor respiratorii

Somiera poate juca un rol semnificativ și în ameliorarea problemelor de respirație în timpul somnului, precum apneea sau sforăitul. Modelele rabatabile sunt echipate cu funcții de ridicare a capului și picioarelor, permițând ajustarea poziției corpului pentru a deschide căile respiratorii superioare.

Ridicarea capului în timpul somnului poate contribui la evitarea colapsului căilor respiratorii și la reducerea episoadelor de apnee în somn. De asemenea, poate ajuta la ameliorarea sforăitului, deoarece menține gâtul într-o poziție mai deschisă și mai liberă pentru fluxul de aer.

4. Combaterea durerilor cervicale

Durerile cervicale pot fi cauzate de o poziție incorectă a gâtului în timpul somnului. Somiera oferă opțiuni de ajustare a înălțimii zonei superioare a structurii, ceea ce permite susținerea corectă a gâtului și a capului. Cei care se confruntă cu torticolis (gât înțepenit) sau cu spondiloză cervicală pot găsi în modelele medicale aliați de încredere pentru ameliorarea simptomatică. Prin menținerea gâtului într-o poziție confortabilă, structura contribuie la reducerea durerilor cervicale și la promovarea unui somn odihnitor. Mai mult decât atât, amortizoarele 3D din TPE – SBS relaxează mușchii gâtului, zona cervicală și întreaga coloană vertebrală.

 

Somiera

5. Modelele pentru supraponderali

Pentru persoanele supraponderale, modelele cu lamele late sunt cea mai bună alegere. Lamelele sunt proiectate pentru a oferi o susținere robustă și uniformă, astfel încât să facă față mai bine presiunilor exercitate. Această caracteristică nu numai că îmbunătățește distribuția greutății corpului, dar ajută și la menținerea unui aliniament corect al coloanei vertebrale, contribuind la prevenirea durerilor de spate și a disconfortului.

6. Gama medicală

Modelele medicale sunt dotate cu funcții, accesorii și mecanisme de reglaj de ultimă generație care respectă principiile ergonomiei, asigurând cele mai bune condiții de confort în timpul utilizării. Acestea includ 5 articulații amplasate pe lungimea cadrului, pentru a permite alegerea, în funcție de preferințe și necesități, a unei poziții comode pentru relaxarea corpului. Zona superioară a structurii poate fi rabatată la 85 de grade, fiind extrem de confortabilă atunci când se dorește așezarea în șezut, iar zona inferioară se poate rabata la 35 de grade pentru detensionarea picioarelor. Elasticitatea lamelelor de susținere a corpului poate fi reglată pentru un răsfăț impecabil al spatelui, iar amortizoarele  3D din TPE – SBS relaxează întreaga musculatură.

Investește în somiera electrică rabatabilă, dotată cu telecomandă, și vei cunoaște beneficii impresionante de la prima utilizare!

Data actualizare: 10-10-2023 | creare: 10-10-2023 | Vizite: 116
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!