Pregătirea pentru colectomie - o etapă inutilă

©

Autor:

Pregătirea pentru colectomie - o etapă inutilă
Un nou studiu susține că pregătirea preoperatorie a colonului nu îmbunătățește rezultatele tratamentului.
Studiul, publicat în jurnalul The Lancet, a fost realizat pe un eșantion de 400 de pacienți care erau programați pentru colectomii. Jumătate dintre aceștia au trebuit să realizeze o curățare preoperatorie a colonului și au folosit un lichid de curățare potabil, împreună cu administrarea orală de antibiotice. Cealaltă jumătate nu a realizat nicio pregătire înainte de colectomii.

Studiul a confirmat că cele două grupuri nu au prezentat diferențe în ceea ce privește rezultatele tratamentului. În plus, pregătirea preperatorie a colonului nu a redus infecțiile sau numărul și gravitatea complicațiilor chirurgicale.

„Se pare că această procedură stresantă nu oferă niciun beneficiu pacienților”, a declarat Ville Sallinen de la Helsinki University Hospital.

Studiul de față respinge recomandările susținute de câteva studii retrospective din Statele Unite care indicau că pregătirea colonului combinată cu administrarea orală de antibiotice poate să reducă infecțiile după intervențiile chirurgicale.

Sursa: Science Daily

Data actualizare: 20-06-2021 | creare: 16-08-2019 | Vizite: 1189
Bibliografie
Bowel preparation for colon surgery unnecessary, study suggests. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/08/190812102844.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum