Program pentru gradinițe și școli: Bune maniere - Dezvoltare personală

Acest anunț nu mai este activ (data de expirare a fost depașită).
Anunț publicat de: Iamandi Elena - Cabinet de psihologie
Locație: Constanta (Constanta)
Telefon: 0726944677
Data: 08-05-2015
Vin în întampinarea dumneavoastră cu un program special creeat pentru copiii din gradinițe/ școli. Un opțional util, care are ca scop introducerea copiilor din cadrul grădinițelor/ școlilor cu Bunele maniere și formarea bazei comportamentului manierat.

Bunele maniere reprezintă aspecte esențiale pentru integrarea și dezvoltarea în societatea, a copilului dumneavoastră.

Consider că un copil manierat este întotdeauna mai apreciat de către adulţi şi mai uşor acceptat de către cei de vârsta lui, având doar de câştigat. Însușirea bunelor maniere, în urma predării acestora, contribuie la dezvoltarea unei personalității armonioase a copiilor.

Bunele maniere ajută la stabilirea de raporturi sociale de calitate, și poate pava alături de calitățile personale drumul către succes în viață.

Principiile respectului, bunătății și politeții, pe care bunele maniere se axează, vor învăța copii să devină atenți atât la propriile nevoi cât și la nevoile celorlalți. Bunele maniere reprezintă de altfel, și o bază pentru o mai bună încredere în sine, prin prezentarea unui model comportament acceptat de societate.

Obiectivul urmărit de acest curs, este de a oferii copiilor, niște principii comportamentale de bază, ca expresie autentică a atenției, în ceea ce îl privește pe el însuși și pe ceilalți. Astfel, copilul va învăța o limbă universală, care îi permite să se simtă în largul său în orice situație.

Copii vor învăța că anumite lucruri nu se fac, nu pentru că le-o spunem noi, ci pentru că ar produce rău celorlalți. Îi deranjează pe mama sau pe tata, le dăunează chiar lor, copiilor în cauză. Aceste înțelesuri interiorizate îi vor ajuta pe copii să crească cu întrebându-se: ”Poate acest comportament îl va deranja pe..?” Lăsați de capul lor, nu știu cum să-și canalizeze propriile energii, se simt neglijați și printr-un comportament adeseori contravențional și provocator, încearcă să atragă atenția celor care îi îngrijesc.

Intrarea în contact într-un cadru organizat, începând de la o vârsta fragedă conduce la învățarea acestora în mod reflex. Cu cât ele vor fi utilizate mai des în fiecare zi, cu atât vor devenii mai conștienți de modul corepunzător în care trebuie tratată o persoană.