Rezultatele clinice ale coinfecției SARS-CoV-2 cu virusuri gripale, virus respirator sincițial sau adenovirusuri

©

Autor:

Rezultatele clinice ale coinfecției SARS-CoV-2 cu virusuri gripale, virus respirator sincițial sau adenovirusuri
Pandemia de coronavirus a provocat sute de milioane de cazuri și peste aproximativ 6 milioane de decese în lume până la momentul de față. Cu toate acestea, este important să nu uităm faptul că există multe alte infecții virale sau bacteriene contagioase care ne pot afecta.
Astfel, pe măsură ce numărul de cazuri cu coronavirus scade, cercetători susțin că este din ce în ce mai probabil să reapară alte infecții respiratorii, cele cu care ne confruntam și înainte de pandemie. Studiul publicat și în revista medical The Lancet, susține faptul că există risc de co-infecții, între SARS-CoV-2 și alte virusuri respiratorii, precum virusul gripal.

Studiul a fost realizat în perioada 6 februarie 2020 – 8 decembrie 2021, pe un lot de aproximativ 200.000 de subiecți infectați cu SARS-CoV-2 din Marea Britanie. Din acest lot, 7.000 de participanți au fost testați pentru infecții concomitente de virus gripal, virus respirator sincițial (RSV) sau adenovirus, cu un rezultat de 580 de teste pozitive.

Alte rezultate au susținut faptul că:
  • 230 de subiecți erau infectați și cu virus gripal
  • 135 de subiecți erau infectați cu adenovirus concomitent cu SARS-CoV-2
  • Pacienții co-infectați și cu virus gripal și SARS-CoV-2 sunt la risc mai mare de a necesita ventilație mecanică invazivă
  • Coinfecția dintre gripă și adenovirus poate avea un rezultat fatal

Acesta este considerat a fi unul dintre cele mai mari studii care să includă un lot de pacienți ce au avut diverse infecții respiratorii concomitente.

Este important de luat în considerare faptul că toți pacienții din acest studiu au fost la un moment dat internați în spital din cauza severității infecției, motiv pentru care aceștia sunt mult mai predispuși de a dezvolta și alte infecții respiratorii în același timp.

Cercetători acestui studiu afirmă faptul că prezența unei infecții gripale alături de o infecție cu SARS-CoV-2 este asociată cu un risc mare de a necesita ventilație mecanică invazivă, față de pacienții care suferă doar de infecție cu SARS-CoV-2.

Având în vedere riscul crescut de confecții, cercetătorii subliniază necesitatea vaccinării atât împotriva gripei, cât și împotriva SARS-CoV-2.

sursa: News Medical

Data actualizare: 04-04-2022 | creare: 04-04-2022 | Vizite: 312
Bibliografie
Clinical outcomes of SARS-CoV-2 coinfection with influenza viruses, respiratory syncytial virus, or adenoviruses, link: https://www.news-medical.net/news/20220329/Clinical-outcomes-of-SARS-CoV-2-coinfection-with-influenza-viruses-respiratory-syncytial-virus-or-adenoviruses.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un nou vaccin combinat antigripal și ARNm COVID-19
  •