Un simplu simplu obicei ar putea ajuta la evitarea infecțiilor urinare
Autor: Airinei Camelia

Femeile sunt mai predispuse la apariÈ›ia infecÈ›iilor urinare, unul dintre motive fiind uretra mai scurtă decât cea a bărbaÈ›ilor, aceasta favorizând pătrunderea bacteriilor dinspre rect în vezica urinară. Potrivit autoarei studiului - Dr. Thomas Hooton de la Universitatea de medicină din Miami, aportul crescut de fluide ajută în două moduri: favorizează evacuarea bacteriilor din vezică prin urinări frecvente È™i reduce concentraÈ›ia bacteriilor care ar putea produce infecÈ›ie.
Studiul a implicat 140 de femei premenopauzale sănătoase, care au avut cel puÈ›in trei infecÈ›ii urinare în ultimul an. Fiecare a raportat consumul zilnic de lichide. S-a constatat că femeile obiÈ™nuiau să bea în jur de cinci pahare pe zi, unele chiar două pahare. Autorii au cerut unei jumătăți din grupul de femei să bea în fiecare zi È™ase pahare de apă în plus, adică 1,5L de apă peste consumul obiÈ™nuit. Cealaltă jumătate dintre femei a continuat cu aportul de lichide obiÈ™nuit de până atunci, servind drept grup de control.
Participantele la studiu au fost monitorizate timp de un an. La final, analizând datele, s-a constatat că femeile care au băut apă în plus au fost cu până la 48% mai puÈ›in predispuse la apariÈ›ia unei infecÈ›ii urinare, față de grupul de control. De asemenea, s-a înregistrat o reducere a administrării de antibiotic cu 47%.
Autorii au remarcat că pentru a obține aceste efecte nu se știe exact care este cantitatea de apă recomandată pentru consumul zilnic, dar că orice creștere a cantității de lichide poate fi benefică.
Sursa: Chicago Tribune
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Klebsiella si sarcina
- Infectii urinale
- Infectie urinara, sange in urina
- Infectie urinara? Va rog sa imi spuneti ce pot avea???
- Infectie urinara
- Urgenta !!! ma lupt cu o infecție f gravă cu ecoli urinar
- Infectie urinara care nu trece
- Ziua nimic, noaptea mor de durere- e posibil?
- Interpretare analize urocultura cu dureri renale
- Infectie urinara cu Klebsiella pneumoniae