Un simplu simplu obicei ar putea ajuta la evitarea infecțiilor urinare

©

Autor:

Un simplu simplu obicei ar putea ajuta la evitarea infecțiilor urinare
Cercetările științifice oferă o nouă motivație pentru a urma sfatul de a consuma nu mai puțin de doi litri de apă pe zi, cel puțin femeilor. Studiul desfășurat în Bulgaria de către cercetătorii americani a concluzionat că femeile care beau șase pahare de apă în plus pe zi pot reduce aproape la jumătate riscul apariției unei infecții urinare.

Femeile sunt mai predispuse la apariția infecțiilor urinare, unul dintre motive fiind uretra mai scurtă decât cea a bărbaților, aceasta favorizând pătrunderea bacteriilor dinspre rect în vezica urinară. Potrivit autoarei studiului - Dr. Thomas Hooton de la Universitatea de medicină din Miami, aportul crescut de fluide ajută în două moduri: favorizează evacuarea bacteriilor din vezică prin urinări frecvente și reduce concentrația bacteriilor care ar putea produce infecție.

Studiul a implicat 140 de femei premenopauzale sănătoase, care au avut cel puțin trei infecții urinare în ultimul an. Fiecare a raportat consumul zilnic de lichide. S-a constatat că femeile obișnuiau să bea în jur de cinci pahare pe zi, unele chiar două pahare. Autorii au cerut unei jumătăți din grupul de femei să bea în fiecare zi șase pahare de apă în plus, adică 1,5L de apă peste consumul obișnuit. Cealaltă jumătate dintre femei a continuat cu aportul de lichide obișnuit de până atunci, servind drept grup de control.

Participantele la studiu au fost monitorizate timp de un an. La final, analizând datele, s-a constatat că femeile care au băut apă în plus au fost cu până la 48% mai puțin predispuse la apariția unei infecții urinare, față de grupul de control. De asemenea, s-a înregistrat o reducere a administrării de antibiotic cu 47%.

Autorii au remarcat că pentru a obține aceste efecte nu se știe exact care este cantitatea de apă recomandată pentru consumul zilnic, dar că orice creștere a cantității de lichide poate fi benefică.

Sursa: Chicago Tribune

Data actualizare: 27-10-2017 | creare: 27-10-2017 | Vizite: 9381
Bibliografie
This one simple thing can help keep urinary tract infections at bay, link: https://www.chicagotribune.com/lifestyles/health/sc-hlth-reduce-uti-risk-water-1018-story.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Antibioticele are putea fi soluția pentru ameliorarea durerilor cronice ale vezicii urinare (Studiu)
  • De ce ibuprofenul nu este indicat în tratamentul infecțiilor urinare la femei?
  • Semne și simptome de infecție urinară pe care trebuie să le recunoști
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum