Ruta graveolens - Virnant sau Ruta de gradina

©

Autor: Redacția ROmedic

- performante atletice - Ruta graveolens este indicata atunci cand suprasolicitarea muschilor si a tendoanelor cauzeaza rigiditate crescuta. Leziunile ce implica tendoanele, ligamentele si periostul raspund pozitiv la remediu. Alte indicatii sunt ranile la cot, incheietura si genunchi, cu durere si rigiditate si care se vindeca greu.

 

- dureri de spate - Pentru rigiditate grava simtita in muschi sau articulatii, in special dupa luxatii. Persoana se simte mai bine daca se intinde.

 

- fracturi - Ajuta la refacerea periostului (partea ce acopera oasele) in traume si fracturi. Ruta este indicata si in dureri extreme in zona fracturii si cand persoana in cauza se simte slabita.

 

- bursita - Atunci cand bursita este acuta, cu inflamatie, rigiditate crescuta si durere. Problemele se pot agrava de la intindere si persoana afectata se simte slabita si extenuata. Frigul si umezeala pot agrava lucrurile, iar odihna in pat poate ajuta. Acest remediu este indicat atunci cand bursita este cazata de luxatii.

 

- sindromul de tunel carpian - Uzarea articulatiilor si iritatia nervilor ce duce la rigiditate crescuta. Poate fi prezenta o senzatie de rana si incetineala, chiar si dupa ce incheietura se odihneste. Alte indicatii sunt slabiciunea in brate si incheieturi, mai ales dupa miscari repetitive ce implica deteriorarea articulatiilor si nervilor.

 

- ochi-rani si surmenaj - Remediul este indicat pentru incordarea ochilor obositi. Rigiditatea si durerea pot duce la dureri de cap, iar durerea si presiunea sunt simtite in spatele globului ocular. Ochii pot deveni rosii si inflamati, cu lacrimare excesiva si hipersensibilitate la lumina. Persoana afectata poate avea probleme de focalizare si acomodare la schimbari de luminozitate.

 

- fibromialgie - Rigiditate acuta a muschilor,  cu amorteala, durere si slabiciune, in special dupa efort. Picioarele si soldurile sunt dureroase si slabite, iar persoana reuseste sa se ridice de pe scaun cu dificultate. Muschii spatelui si a gatului sunt durerosi, la fel ca si tendoanele si articulatiile mainilor.

 

- leziuni - Remediul este util pentru leziuni la tendoane, articulatii si muschi, avand o afinitate speciala pentru periost. Ranile care implica oasele, tibia si orice leziune cu dureri si rigiditate raspund pozitiv la Ruta graveolens.

 

- osteoartrita - artrita cu o senzatie crescuta de rigiditate si schiopatare, agravate de frig si umezeala, precum miscare fizica. Pot fi afectate tendoanele si capsulele articulatiilor. Artrita poate fi cauzata de suprasolicitare si lezare repetata.

 

- artrita reumatoida - Artrita cu senzatii de rigiditate si slabiciune, agravate de frig, umezeala si oboseala. Tendoanele si capsulele articulatiilor sunt foarte afectate sau distruse. Este posibil ca artrita sa se fi dezvoltat dupa oboseala prelungita.

 

- interventii chirurgicale si recuperare postoperatorie - Remediul este adesea util dupa interventii chirurgicale ce implica tendoane, tesut conector, cartilaje, articulatii si periostul. Poate ameliora discomfortul si accelera vindecarea dupa operatii la genunchi, incheietura, cot, umar, glezna, sold, etc. De asemeni poate ajuta la rigiditatea crescuta in articulatii si muschi dupa operatie.


Data actualizare: 23-12-2009 | creare: 07-12-2008 | Vizite: 28084
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!