ROmedic Cabinete medicale Suceava Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Suceava

NEUROFEEDBACKUL SI AUTISMUL

Autismul este o tulburare de  neurodezvoltare caracterizată printr-o lipsă de contact vizual adecvat, expresie facială, interacțiune socială, comunicare și comportament repetitiv restricționat. 
Cercetările au arătat că simptomele legate de TSA sunt rezultatul disfuncției creierului în mai multe regiuni ale creierului.                                           

Creierul persoanelor cu ASD prezintă zone atât de conectivitate excesiv de mare, cât și de conectivitate deficitara.  

Cu alte cuvinte, unele zone ale creierului discută excesiv cu ele însele, în timp ce nu reușesc să comunice în mod normal cu alte regiuni relevante.
Într-un studiu din 2006 utilizând neurofeedback-ul ghidat de conectivitate, analizele  au arătat o reducere cu 40% a simptomelor autiste, îmbunătățirea funcției dintre creier și comportament și reducerea hiperconectivității. Aceste rezultate apar dupa un numar de peste 20 de sedinte de Neurofeedback, ajungandu-se si la 200 de sedinte .                                    

Astfel se verifica teoria conform căreia montajele interhemisferice, bipolare de neurofeedback pot duce la reducerea hiperconectivității pe baza benzii de recompensă antrenate.
Neurofeedback-ul este capabil să remedieze tulburările de conectivitate atunci când aceste date sunt considerate ca parte a planificării tratamentului. Neurofeedback-ul ghidat de conectivitate este capabil să remedieze semnificativ aceste anomalii și să reducă simptomele autiste. Hiperconectivitatea observată la pacienții cu TSA poate fi remediată prin antrenament de coerență și alte abordări de neurofeedback.
Alte afectiuni ce pot fi tratate:
-tremor, bruxism, depresie si anxietate, atacuri de panica,traume, ADHD, insomnia, epilepsia, etc.

 
Programare