ROmedic Cabinete medicale Suceava Cabinete Psihologie Psihologie Suceava

NEUROFEEDBACK SI ATACURILE DE PANICA

Atacurile de panică se pot întâmpla oricui, dar adesea apar din senin. Acestea pot fi foarte înspăimântătoare cu simptome fizice, cum ar fi dureri în piept, inimă accelerată, greață, senzație de leșin sau amețeală, dificultăți de respirație si tremurături . Acestea pot dura 10 minute sau mai mult. După atacul de panică, se poate instala un ciclu de îngrijorare și anticipare .

CE SE INTAMPLA CAND AI UN ATAC DE PANICA ?

Un atac de panică este lupta înnăscută a corpului tău sau reacția de fugă.          Este un mecanism de protecție care îți  pregătește corpul să fugă de o amenințare.Dar nu este atât de grozav cand esti in masina si conduci.Amigdala, o structură din creier care răspunde la amenințări și pericole, îți aprinde sistemul nervos autonom.Când sistemul nervos este supra-stimulat, poate fi dificil să găsească echilibru. Când se întâmplă acest lucru, atacurile de panică sunt simptomul dereglării generale a sistemului nervos.

ANXIETATEA COMPLICA TRATAMENTUL ATACURILOR DE PANICA ?

Anxietatea  este o stare de îngrijorare anticipata, este o emoție care își are originea în zona cortexului prefrontal al creierului. Aceasta este zona care este responsabilă pentru planificare și anticipare. După un atac de panică, cineva se poate strecura cu ușurință într-un model de stres și anxietate, îngrijorându-se când va începe următorul atac. 

CUM MA AJUTA NEUROFEEDBACKUL ?

Antrenamentul Neurofeedback este un mod ușor, neinvaziv, de a vă reseta sistemul nervos și de a pune capăt ciclului de stres, îngrijorare. Este ușor să începeți și este un mod confortabil de a vă ajuta creierul să-și învețe un nou obicei în timp ce vă relaxați și urmăriți un videoclip. Se creează un protocol ce implică sesiuni de 30 de minute de relaxare într-un mediu liniștit vizionând un videoclip, care trimite semne vizuale către creier printr-un videoclip.

 
Programare