ROmedic Cabinete medicale Suceava Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Suceava

Intrebari frecvente despre maparea creierului

Cum este o sesiune de cartografiere a creierului?

Nu implică altceva decât să purtați o cască pe care sunt atașați senzori EEG, astfel încât să putem asculta ceea ce face creierul dumneavoastră. Folosind o cască, plasată pe scalp, software-ul nostru captează impulsurile electrice din creier. Această metodă este cunoscută sub numele de electroencefalogramă cantitativă (QEEG). Rezultatele arată tiparele undelor cerebrale în diferite părți ale creierului. Procesul durează aproximativ 40 de minute, iar datele sunt apoi convertite într-un raport vizual al hărții creierului. Analizăm raportul hărții creierului și identificăm orice zonă cu probleme.

 
Ce produce harta creierului?

Harta creierului ne oferă informații pentru a revedea funcțiile majore ale creierului dumneavoastră, cum ar fi procesele cognitive, emoționale, de procesare a memoriei, funcțiile executive și multe altele. Acest lucru ne oferă o referință vizuală pentru a compara undele creierului dumneavoastră  cu undele cerebrale ale persoanelor de aceeași vârstă și sex cu o funcționalitate normală.

 
De ce este importantă o hartă a creierului?

Harta creierului ne permite să vedem modelul dumneavoastră unic de puncte tari și puncte slabe mentale – zone ale creierului în care există o activitate prea mică sau prea mare și zone care nu își coordonează activitatea eficient. Odată ce putem ,,vedea,, motivul conflictelor dumneavoastră la nivel cerebral, putem crea un program de instruire în neurofeedback pentru a ajuta la rezolvarea acestuia.

 
Când trebuie să fiu cartografiat creierul?

Folosim harta creierului atât pentru evaluarea noastră inițială, cât și pentru a urmări progresul dvs. în timpul sesiunilor de neurofeedback. Din această cauză, credem că este important să se cartografieze creierul clienților înainte de a începe antrenamentul de neurofeedback și după ce ați finalizat aproximativ 25 de sesiuni de neurofeedback.

 
Cartografierea creierului doare ?

Nu. Obținerea unui EEG este neinvaziv și total nedureroasă. La fel ca un monitor cardiac care vă înregistrează doar ritmul cardiac, senzorii înregistrează doar activitatea electrică a creierului; nu este invaziv în nici un fel.

 
Poate o hartă a creierului să ofere un diagnostic?

Hărțile cerebrale nu pot fi utilizate în scopuri de diagnostic; cu toate acestea, poate fi util pentru diagnosticul diferențial. Cartografierea creierului ajută la evaluarea nevoii clientului de tratament specializat.

 
Cât durează o hartă a creierului?

Cartografierea creierului durează de la 30 de minute la 90 de minute. De obicei, programăm aceste întâlniri dimineața.

 
Programare