ROmedic Cabinete medicale Suceava Cabinete Psihoterapie Psihoterapie Suceava

Ce este tratamentul Neurofeedback? 

Formarea în neurofeedback este o terapie alternativă care utilizează date EEG în timp real pentru a ajuta pacienții să-și antreneze creierul pentru a îmbunătăți concentrarea, controlul impulsurilor și funcția executivă. 

Din anii 1970, pacienții cu ADHD și alte tulburări neurologice au folosit neurofeedback-ul în speranța de a-și antrena creierul. Potrivit susținătorilor, beneficiile demonstrate sunt duble: 

Modificările undelor cerebrale sunt măsurabile și par să reziste mult dincolo de sfârșitul terapiei. 

Îmbunătățirile undelor cerebrale pot duce la îmbunătățiri ale comportamentului - în special, concentrarea susținută, impulsivitatea diminuată și distragerea redusă dincolo de mediul de studiu. 

Știința Neurofeedback-ului 

Neurofeedback-ul își găsește rădăcinile în neuroplasticitate - conceptul că creierul este maleabil și că, cu o practică frecventă și intensă, pacienții își pot transforma activitatea undelor cerebrale. În timp, neurofeedback-ul își propune să ajute pacienții să crească raportul undelor cerebrale de înaltă frecvență, ducând la o atenție mai puternică și la autocontrol. 

Multe creiere ADHD generează o abundență de unde cerebrale delta sau theta cu frecvență joasă și o lipsă de unde cerebrale beta de înaltă frecvență. Peste 20 până la 40 de sesiuni de antrenament, neurofeedback-ul funcționează pentru a inversa acest raport. Scopul final este un creier activat, angajat și o reducere generală a simptomelor.

 
Programare