NEUROFEEDBACKUL SI TULBURARILE DE SOMN
Fiecare a treia persoană se plânge de insomnie. Poate știi și tu asta? Vrei să adormi, dar capul tău nu poate fi oprit. Gândurile se învârt în jurul a ceea ce ai experimentat sau a ceea ce ar trebui să faci cu siguranță. Sau te blochezi în grijile tale.
Sau te duci la culcare devreme, adormi repede, te trezești dimineața și încă ești epuizat și obosit? Sau te duci să dormi și te trezești în mijlocul nopții și creierul nu mai poate fi „oprit”. Toate acestea pot fi semne ale unei tulburări de somn. În timpul zilei acest lucru duce la:
• oboseală
• frică
• iritabilitate
• agresivitate
• probleme de concentrare
• Tulburări ale memoriei pe termen scurt
Dar tulburările de somn pot avea și consecințe fizice pe termen lung.
Dacă sunteți afectat de coșmaruri, a merge la culcare devine o tortura. Exact aici neurofeedback-ul este stralucit. Neurofeedback-ul sprijină creierul să ajungă la soluția în sine și ajută la ieșirea din vechile tipare.
Ce poate face neurofeedback-ul pentru tulburările de somn
Adesea, supraexcitația corticală (din cortexul cerebral) este cauza tulburării somnului. Neurofeedback-ul poate reduce, uneori chiar elimina, dezechilibrele din creier. Somnul reacționează foarte repede la antrenamentul de neurofeedback.
Îmbunătățirile pot fi observate în câteva sesiuni. De fapt, creierul „știe” exact ce este somnul sănătos. Din anumite motive, a „uitat” modul în care funcționează somnul sănătos. Cu ajutorul antrenamentului neurofeedback, creierul învață să recâștige această stare de „somn sănătos”.
Eficacitatea Neurofeedback se bazează pe un proces de învățare treptat și natural în creier, cum ar fi învățarea unui instrument muzical sau a unui sport. Odată ce noua activitate cerebrală a fost învățată, efectele pozitive pot fi susținute. Gândiți-vă la asta ca la o „sală de gimnastică pentru creier ".