Sase persoane au ajuns la spital dupa dejun

Data publicării: 17-05-2007

Inspectia Sanitara de Stat (ISS) din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica Botosani a declansat, joi, o ancheta, dupa ce sase persoane au suferit, miercuri dupa-amiaza, o toxiinfectie alimentara, transmite corespondentul ROMPRES.
    Cele sase persoane, patronul unei firme si cinci angajati, au fost internati in Sectia de boli infectioase a Spitalului Judetean, dupa ce au mancat, la pranz, mai multe alimente cumparate din Piata centrala.
    Cei cinci muncitori renovau un bar din localitatea Catamarasti Vale, iar la pranz proprietarul barului, Danut Malos, 39 de ani, a decis sa le ofere acestora mancare. La trei ore dupa ce au mancat mezeluri si cas, cumparate din piata, cei sase au inceput sa aiba ameteli, stare de voma si frisoane. Trei dintre ei au fost transportati cu o masina particulara la spital, iar trei au ajuns cu ambulanta.
    seful ISS, Mihaela Pujina, sustine ca a deschis o ancheta pentru a vedea care sunt circumstantele in care s-a produs aceasta toxiinfectie alimentara. Ea banuieste ca la baza imbolnavirii muncitorilor si a patronului barului sta un cas pastrat in conditii necorespunzatoare.
    "Am prelevat probe de la toate alimentele si, in functie de rezultate, vom lua o decizie. Noi vom verifica si comerciantii produselor respective, insa luam in calcul si posibilitatea ca acestea sa fi fost cumparate cu mai multe zile in urma si sa nu fi fost pastrate corespunzator", a declarat Pujina.
    Cele sase persoane vor mai avea nevoie de cel putin doua zile de spitalizare.
Sursa: Rompres, 17-05-2007, Vizualizari 618
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.