Se poate slăbi și după menopauză

©

Autor:

Se poate slăbi și după menopauză
Femeile aflate la menopauză se plâng cel mai adesea de bufeuri și de imposibilitatea de a slăbi, în special din zona abdominală. Un nou studiu însă arată că un program regulat de exerciții poate ajuta la scăderea în greutate și la controlarea simptomelor neplăcute ca bufeurile, chiar și la femeile care anterior au avut o viață sedentară. Rezultatele studiului au fost publicate în revista Menopause, aparținând Societății Nord-Americane pentru Menopauză (SNAM).

Diminuarea nivelului de estrogen în perioada menopauzei duce de multe ori la o gamă largă de probleme fizice și psihice care pot scădea calitatea vieții femeilor. Cercetările de față au inclus 234 de femei postmenopauzale din Spania, cu vârste de 45-64 de ani. Acestea au urmat timp de 20 de săptămâni un program de exerciții, anterior având un stil de viață sedentar.

După cele 20 de săptămâni femeile au raportat schimbări pozitive în sănătatea fizică și psihică, pe termen scurt și lung. De asemenea, s-a raportat o scădere modestă, dar semnificativă a greutății și a indexului de greutate corporală, precum și reducerea bufeurilor.

„Sunt tot mai multe dovezi care atestă că un stil de viață activ, cu un program regulat de exerciții, îmbunătățește starea de sănătate și calitatea vieții pentru femeile postmenopauzale. Rezultatele arată clar mai puține bufeuri, îmbunătățirea stării și scăderea riscurilro pentru sănătate”, spune Dr. JoAnn Pinkerton, director executiv al SNAM.

Sursa: MedicalXpress

Data actualizare: 06-03-2019 | creare: 16-02-2017 | Vizite: 2449
Bibliografie
Weight loss actually possible after menopause, link: https://medicalxpress.com/news/2017-02-weight-loss-menopause.html
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Menopauza si tulburarile psihice
  • Ce este premenopauza - perimenopauza?
  • Sexul la vârsta menopauzei
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum