Seminte de morcov

©

Autor:

Uleiul din seminte de morcov este distilat in Franta si se foloseste la parfumuri.

Familie: Apiaceae (Umbelliferae)

Extractie: Distilare din seminte.

Descriere aromatica: Fructat, ascutit, picant.

Proprietati: Antiseptic, carminativ, depurativ, diuretic, stimuleaza lactatia, hepatic, tonic, vermifug.

Actiune medicala: Semintele de morcov stimuleaza functionarea ficatului, mareste circulatia si amelioreaza problemele genitale, urinare si digestive.

Uz cosmetic: Uleiul de morcov imbunatateste tonusul is elasticitatea pielii, fiind si emolient. Combate ridurile, eczemele si decolorarea pielii, fiind folosit pentru a trata afectiunile cutanate precanceroase si ulceratiile.

Combinatii: Bergamot, ienupar, levantica, lamaie, lamaie verde, cedru, geranium, uleiurile citrice.

Data actualizare: 12-04-2019 | creare: 16-12-2008 | Vizite: 3881
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:
  • Brad
  • Galbenele
  • Lemn de trandafir
  • Ghimbir

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.