Serlai

©

Autor:

Serlaiul (Salvia sclarea) sau salvia muscata aromatizeaza astazi vinul muscat si tutunul.

Familie: Lamiaceae (Labiatae)

Extractie: Distilare din varfurile inflorite si frunze.

Nota parfumului: Varf/Mijloc.

Descriere aromatica: Dulce, picant, ierbos.

Proprietati: Antiinflamator, antiseptic, antispastic, sedativ.

Actiune medicala: Serlaiul amelioreaza tensiunea musculara si nervoasa, durerea, crampele menstruale, problemele legate de menstruatie si menopauza, precum si bufeurile. Este folosit si pentru probleme respiratorii.

Uz cosmetic: Uleiul se foloseste pentru tenurile mature sau acneice, inflamatii si matreata. Regenereaza celulele si incurajeaza cresterea parului.

Actiune emotionala: Trateaza panica, paranoia, oboseala mentala, debilitatea generala, depresia postnatala, sindromul premenstrual. Produce relaxare, visuri dramatice, euforie. Cantitatile mici relaxeaza copiii.

Combinatii: Geranium, levantica, trandafir.

Uleiuri asociate: Salvia lavandulaefolia - Mai putin toxica si iritanta decat salvia obisnuita. Aroma de lavanda este atat de puternica, incat este adesea confundata cu levantica.

Precautii: Nu folositi in timpul sarcinii. Este usor sedativ - evitati utilizarea inainte de a va urca la volan sua inaintea activitatilor ce necesita atentie si concentrare. Combinat cu alcoolul, serlaiul potenteaza afectul alcoolului si duce la cosmaruri. Evitati utilizarea pe termen lung in caz de probleme legate de estrogen.

Data actualizare: 01-02-2019 | creare: 16-12-2008 | Vizite: 7519
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:
  • Helichrysum
  • Mirt
  • Cuisoare
  • Rasina de labdanum