Smirna - Commiphora molmol

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Commiphora molmol

Denumire populara: smirna, mir, guggul

Descriere: Se combina excelent cu echinacea pentru infectii si ca apa de gura pentru ulcere aftoase si probleme similare. Pentru uz extern se combina cu hamamelis distilat.

Habitat: Nordul si estul Africii si Arabia.

Recoltare: Rasina este recoltata de la arbustii care o secreta, in regiunile aride.

Partile utilizate: Rasina.

Actiune: Antimicrobian, astringent, carminativ (care favorizeaza expulzarea gazelor intestinale), anticataral (combate guturaiul), expectorant, faciliteaza vindecarea ranilor.

Indicatii terapeutice: Smirna este un agent antimicrobian eficient, care are o actiune complementara dovedita. In primul rand stimuleaza productia de globule albe, iar in al doilea rand are un efect antimicrobian indirect. Smirna poate fi utilizata intr-o gama larga de afectiuni care necesita o actiune antimicrobiana. Este utilizata in special in tratamentul infectiilor orale precum ulcere aftoase, gingivita, deficienta de fosfor, precum si faringita si sinuzita. Poate fi benefica si in laringita si probleme respiratorii. Deseori face parte din tratamentul racelilor obisnuite. Extern, vindeca si actioneaza ca antiseptic pentru rani.

Preparare si administrare: Infuzie – rasina se dizolva cu dificultate in apa si trebuie transformata in pudra. Se toarna o cana de apa fierbinte peste 1-2 lingurite de pudra si se lasa la infuzat 10-15 min. Se bea de trei ori pe zi. Tinctura – rasina se dizolva mai repede in alcool, astfel incat tinctura se prepara mai usor. Se ia 1-4 ml de tinctura de trei ori pe zi.

Data actualizare: 04-02-2019 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 3158
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!