Stabilizarea modului de funcționare a organismului în perioada peripartum poate ajuta la minimalizarea anxietății

©

Autor:

Stabilizarea modului de funcționare a organismului în perioada peripartum poate ajuta la minimalizarea anxietății
Un set de parametri, inclusiv variabilele de somn și ritmul biologic, sunt strâns asociate cu severitatea simptomelor depresive și anxioase, începând din al treilea trimestru de sarcină până în a treia lună după naștere, potrivit unui nou studiu al cercetătorilor de la Universitatea McMaster.
Perioada dintre ultimele trei luni înainte de naștere și următoarele trei luni după naștere este un moment vulnerabil pentru sănătatea mintală a femeilor. Conform estimărilor, între 15% și 18% dintre femei se confruntă cu anxietate și 7% până la 13% suferă de depresie în această perioadă. În plus, aproape 10% dintre femei se confruntă cu niveluri clinice de anxietate și depresie comorbidă în aceeași perioadă.

În cel mai mare studiu observațional de până în prezent care investighează schimbările în somn și ritmurile biologice în timpul perioadei peripartum (perioada de timp cu puțin timp înainte, în timpul și imediat după naștere), cercetătorii au identificat mai multe variabile care sunt legate de depresie și anxietate. În special, modificările coeficientului circadian (puterea ritmurilor circadiene), cantitatea medie de activitate în timpul repausului nocturn și cantitatea de fragmentare a repausului nocturn au fost strâns legate de simptome depresive și anxioase mai mari.

„Descoperirile noastre evidențiază importanța stabilizării ceasului biologic intern în perioada peripartum pentru a menține starea de spirit sănătoasă și pentru a minimiza anxietatea”, declară autorul principal al studiului, profesor Benicio Frey de la Universitatea McMaster. Având în vedere constatările, eforturile viitoare ar trebui făcute pentru a standardiza intervențiile bazate pe dovezi care vizează variabilele ritmurilor biologice identificate de cercetători în studiul actual, fie ca strategii de tratament, fie de prevenire.

sursa: News Medical

Data actualizare: 21-01-2022 | creare: 21-01-2022 | Vizite: 239
Bibliografie
Sleep and biological rhythm variables linked to severity of depression, anxiety during pregnancy, link: https://www.news-medical.net/news/20220118/Sleep-and-biological-rhythm-variables-linked-to-severity-of-depression-anxiety-during-pregnancy.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Socializarea cu mamele influențează creierul copiilor mai mult decât biologia
  • Simptomele depresiei materne au fost asociate cu problemele comportamentale ale copiilor
  • Mamele cu depresie reacționează mai lent în interacțunea cu bebelușul
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum