Studiu: SARS-CoV-2 poate fi distrus utilizând lumină ultravioletă din gama UVC

©

Autor:

Studiu: SARS-CoV-2 poate fi distrus utilizând lumină ultravioletă din gama UVC
Lumina ultravioletă din gama C (UVC) cu o lungime de undă de 222 nm este eficientă în uciderea virusul care provoacă boala COVID-19. Acest tip de lumină poate fi utilizată în siguranță în preajma oamenilor.
Studiul realizat în cadrul Universității din Hiroshima reprezintă prima cercetare din lume care demonstrează eficiența UVC împotriva SARS-CoV-2 și a fost publicat în „American Journal of Infection Control”.

Experimentul in vitro a demonstrat că 99,7% din culturile virale SARS-CoV-2 au fost omorâte după o expunere de 30 de secunde la UVC de 222 nm la o iradiere de 0,1 mW/cm2. Alte studii au testat razele UVC de 222 nm doar asupra coronavirusurilor sezoniere, care sunt asemănătoare din punct de vedere structural virusului SARS-CoV-2, însă nu au cercetat efectul acestora asupra virusului care determină COVID-19.

O rază UVC cu lungime de undă de 222 nm nu poate penetra stratul extern, de celule „moarte”, al ochilor și pielii și, prin urmare, nu va afecta celulele care sunt „în viață” din straturile profunde. De aceea, UVC de 222 nm sunt la fel de eficiente, dar mai sigure decât lămpile UVC 254 nm care ucid germenii, acestea fiind folosite adesea pentru dezinfectarea spațiilor medicale.

Deoarece UVC de 254 nm lezează țesuturile umane, acestea pot fi utilizate doar pentru camere în care nu se află oameni, dar UVC de 222 nm sunt o potențială variantă pentru dezinfectarea spațiilor publice unde sunt oameni, spre exemplu spitalele, unde infecțiile nosocomiale (instraspitalicești) pot apărea.

Întrucât studiul care demonstrează eficiența UVC de 222 nm împotriva SARS-CoV-2 a fost realizat in vitro (pe culturi de celule), este necesară testarea suplimentară a siguranței și eficienței acestora în uciderea acestui virus pe suprafețe din lumea „reală”.

În cadrul proiectului „Hiroshima University CoV – Peace - Project”, numeroase laboratoare ale Universității din Hiroshima sunt implicate în cercetarea noului coronavirus.

sursa: Science Daily
foto: Hiroshima University

Data actualizare: 23-09-2020 | creare: 23-09-2020 | Vizite: 463
Bibliografie
A safer UV light effectively kills virus causing COVID-19, study shows, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/09/200917105345.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persistența virusului SARS-CoV-2 pe suprafețe, ultimele descoperiri
  • Evoluția mutațiilor virale la SARS-CoV-2
  • Rolul sistemului imunitar împotriva SARS-CoV-2
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum