Femeile sunt mai predispuse să sufere de long-COVID

Lucrarea a fost realizată prin analiza datelor obținute de la 1,3 milioane de pacienți care au prezentat astfel de manifestări post-infecțioase, cele mai frecvente modificări persistente localizându-se la nivel auricular, nazal, cervical, dar și cutanat, gastrointestinal sau neurologic. Prin intermediul acesteia s-a evidențiat faptul că persoanele de sex feminin au întâmpinat mai frecvent aceste manifestări, pe când cele de sex masculin au prezentat mai des reacții de natură endocrină, precum apariția diabetului sau tulburărilor renale.
Autorii afirmă că explorarea detaliată a acestor fenomene este esențială pentru identificarea tiparelor de progresie a bolii COVID-19, în vederea obținerii unor terapii cu eficiență crescută și intervenții publice asupra sănătății care să includă tratamente individuale în raport cu fiecare sex, pe baza frecvenței diferite a fiecărei afecțiuni posibile, ce poate apărea în urma infectării cu SARS-CoV-2. Aceștia pun diferențele dintre manifestările întâlnite în cadrul fenomenului long-COVID dintre femei și bărbați pe seama diferențelor de funcționare a sistemului imunitar la cele două sexe, întrucât acestea prezintă un sistem imunitar mai eficient și mai potent decât al bărbaților, ceea ce le conferă o protecție împotriva severității infecției inițiale. Cu toate acestea, specialiștii explică faptul că această capacitate superioară a sistemului imun determină apariția unei vulnerabilități în fața formelor prelungite ale acestor afecțiuni.
Particularitatea studiului este dată de caracterul unic al acestuia, întrucât aproximativ 0, 005% din lucrările realizate până în prezent cu privire la long-COVID sunt axate pe examinarea fenomenului în mod specific pe sexe, majoritatea concentrându-se pe aspectele generale ale acestuia. Autorii mai menționează și faptul că studii de acest fel sunt necesare pentru identificarea modului în care femeile și bărbații reacționează la diverse afecțiuni, întrucât manifestările pe care aceștia le întâmpină ar putea fi diferite.
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Implant silicon sani
- Pentru cei cu anxietate si atacuri de panica FOARTE IMPORTANT
- GRUP SUPORT PENTRU TOC 2014
- Histerectomie totala cu anexectomie bilaterala
- Grup de suport pentru TOC-CAP 15
- Roaccutane - pro sau contra
- Care este starea dupa operatie de tiroida?
- Helicobacter pylori
- Medicamente antidepresive?
- Capsula de slabit - mit, realitate sau experiente pe oameni