SwissMED este o clinică de recuperare medicală, kinetoterapie, fizioterapie în Sector 5 dotată cu tehnologii avansate care asigură un proces de reabilitare funcțională personalizat în funcție de istoricul medical al fiecărui pacient.
ROmedic Cabinete medicale Sector 5 Ortopedie și traumatologie Ortopedie și traumatologie Sector 5

Ortopedie și traumatologie în Sector 5

In cadrul specialității de Ortopedie și Traumatologie din clinica SwissMed, folosim doar tratamente revoluționare în materie de infiltrații, PRP sau celule STEM.

 

CINGAL

Infiltrație cu acid hialuronic si corticosteroid, acțiune rapidă și ameliorare a durerii de lungă durată!

 

Infiltrații intra-articulare sunt concepute pentru a suplimenta cantitatea redusă de acid hialuronic natural găsit în lichidul sinovial în articulațiile genunchiului care suferă de osteoartrită, în timp ce componenta steroidă tratează inflamația și oferă o ameliorare rapidă a durerii în câteva zile de la injectare.

 

Beneficiile se mențin pe o perioada de 6-12 luni.

 

Afecțiunile unde sunt recomandate:

- postoperator în chirurgia genunchiului

- Artroza: genunchi, umăr, șold, pumn, articulații mici, în fazele avansate, in asociere cu un corticosteroid.

 

S-a demonstrat ca injectările repetate intra-articulare de acid hialuronic ar putea întirzia progresia procesului de artroza. Studiile au demonstrat ca soluțiile vâscoelastice cu greutate moleculară mare au cel mai eficient efect terapeutic. Se pare ca acidul hialuronic injectat intra-articular modulează percepția durerii direct prin inhibarea nociceptorilor. 

 

Infiltrații cu PRP (hiperconcentrat de trombocite)

 

Infiltrațiile cu PRP reprezintă un tratament biologic care se adresează afecțiunilor musculoscheletale, prin care plasma îmbogațită în trombocite se injectează în articulație sau tendoane. Plasma este obținută prin centrifugarea de sânge venos recoltat de la pacient. Plasma hiperconcentrată conține factori de creștere care promovează la locul injectării un răspuns biologic antiinflamator, cu rol în regenerarea țesuturilor.

 

Afecțiunile unde sunt recomandate:

- Afecțiunile cartilajelor articulare în stadiu incipient sau moderat: artroza sau condromalacia genunchiului, artroza șoldului, a gleznei sau de umăr. In aceste cazuri se poate combina/ sau nu, preparatul de plasmă cu acid hialuronic.

- Afecțiuni degenerative ale tendoanelor: tendinite sau tendinoze ale umărului (coafa rotatorie), ahileana, epicondilite (tennis elbow), tendinitele genunchiului (tendon rotulian/ cvadriceps/ tract iliotibial).

 

După finalizarea tratamentului, pacienții sunt sfătuiți să urmeze un program de fizioterapie și kinetoterapie în centrul de recuperare medicală pentru a îmbunătății tonusul muscular și funcția articulară.

 

 

CELULE STEM

 

Infiltrațiile cu celule stem pot fi o alternativă eficientă pentru a evita artoplastia toatală de genunchi (“proteza de genunchi”). Celulele stem sunt celule primordiale care stau la baza formării tuturor celulelor umane. Au rolul ce a crea noi celule și de a le regenera pe cele distruse.

 

Infiltrațiile cu celule stem sunt o metodă revoluționară în tratarea diferitelor probleme articulare la tineri cât și la vârstnici, în orice articulație găsim diferite structuri anatomice cum ar fi tendoane, mușchi, meniscuri, cartilaj, labrum, și ligamente, toate aceste structuri pot fi afectate, folosind articulațiile în diferite activități zilnice sau în urma unui traumatism.

 

Afecțiunile unde sunt recomandate:

- leziunile de cartilaj și artroză

- leziunile de muschi (leziune de coafă rotatorie)

- leziunile de menisc

- leziunile de tendoane (tendinite)

- leziunea de labrum

 

Dacă suferiți de o afecțiune articulară și doriți mai multe informații despre aceste tipuri de infiltrații, dacă se potrivesc sau sunt recomandate în cazul dumneavoastră vă puteți programa la o consultație în clinica SwissMed, la numărul de telefon 031 9917 sau contact@swiss-med.ro sau accesând www.swiss-med.ro
Listă servicii:


Medici / terapeuți:

 
Programare