Terapie comportamentală bazată pe smartphone pentru ameliorarea fibromialgiei

©

Autor:

Terapie comportamentală bazată pe smartphone pentru ameliorarea fibromialgiei
Studiul multicentric, controlat randomizat, PROSPER-FM, publicat în The Lancet și condus de Universitatea din Cincinnati în colaborare cu Swing Therapeutics, a evaluat eficacitatea unei terapii comportamentale auto-ghidate livrate prin intermediul unei aplicații pentru smartphone, numită Stanza, pentru gestionarea fibromialgiei.
Terapia, bazată pe Acceptance and Commitment Therapy (ACT), a fost recomandată de ghidurile clinice internaționale și s-a dovedit a fi o alternativă eficientă pentru pacienții cu fibromialgie, o condiție cronică dureroasă care afectează aproximativ 10 milioane de americani, majoritatea femei.

În cadrul studiului, 275 de participanți, dintre care majoritatea femei, au fost repartizați aleatoriu în două grupuri: grupul de tratament Stanza și un grup de control care a utilizat un tracker digital pentru simptome. Obiectivul principal a fost rata de răspuns la Tratamentul Global de Impresie al Pacientului (PGIC) la 12 săptămâni. Rezultatele au arătat că 71% din participanții la grupul Stanza au raportat îmbunătățiri în PGIC, comparativ cu 22% din grupul de control, ceea ce indică o diferență semnificativă în favorabilă tratamentului.

Stanza a demonstrat îmbunătățiri semnificative comparativ cu controlul în ceea ce privește simptomele legate de fibromialgie, funcționalitatea, intensitatea durerii, interferența durerii, oboseala, perturbările somnului și depresia, fără a raporta evenimente adverse legate de dispozitiv. Aceasta reprezintă cea mai mare cercetare de dispozitive medicale pentru fibromialgie realizată vreodată, oferind o opțiune terapeutică non-farmacologică eficientă pentru această condiție frecvent neglijată și insuficient tratată.

sursa: News Medical

Data actualizare: 09-07-2024 | creare: 09-07-2024 | Vizite: 118
Bibliografie
Smartphone-based behavioral therapy leads to improvements for patients with fibromyalgia, link: https://www.news-medical.net/news/20240708/Smartphone-based-behavioral-therapy-leads-to-improvements-for-patients-with-fibromyalgia.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum