Tratarea cancerului bronho-pulmonar fără celule mici atunci când radioterapia eșuează

©

Autor:

Tratarea cancerului bronho-pulmonar fără celule mici atunci când radioterapia eșuează
Cercetătorii de la Universitatea Würzburg au identificat o modalitate nouă de a sensibiliza terapeutic pacienții care suferă de cancer bronho-pulmonar fără celule mici.
Cancerul pulmonar este în prezent cel mai frecvent cancer din lume, cu 2,2 milioane de cazuri noi anual. Este încă o patologie gravă, cu o rată a mortalității crescută în ciuda strategiilor terapeutice dezvoltate și a cunoștințelor acumulate în ultimii ani. Sunt necesare noi metode de tratament pentru abordul corespunzător al tumorilor pulmonare aflate în stadiu avansat, când opțiunile terapeutice sunt destul de limitate.

În cancerul bronho-pulmonar fără celule mici, radioterapia este adeseori ineficientă din cauza unor mutații genetice. Gena PTEN interacționează cu enzima de reparare a ADN-ului, fiind un biomarker ideal, conform cercetătorilor.

Tumorile pulmonare care au rezistență la radioterapie prin această mutație, pot fi tratate prin blocarea enzimei de reparare a ADN-ului, cu ajutorul a doi inhibitori aflați în studii clinice. Astfel, tumorile devin din nou sensibile la radioterapie.

Studiul publicat în revista Cell and Bioscience oferă posibilitatea de a identifica rapid pacienții cu cancer bronho-pulmonar fără celule mici, care suferă de mutația PTEN și prezintă rezistență la radioterapie.

Radioterapia reprezintă o alegere terapeutică eficientă în multe scheme de tratament oncologic destinate tumorilor în stadiu avansat ale tractului respirator ori ale altor organe. Noi strategii și obiective sunt necesare pentru a ajuta un număr cât mai mare de pacienți, pentru atingerea succesului terapeutic rapid, reducerea dozei de radiații administrate și păstrarea țesutului sănătos din jurul tumorii cât mai eficient.

sursa: News Medical

Data actualizare: 08-07-2022 | creare: 08-07-2022 | Vizite: 324
Bibliografie
Innovative strategy for treating non-small cell lung cancer when radiotherapy fails, link: https://www.news-medical.net/news/20220704/Innovative-strategy-for-treating-non-small-cell-lung-cancer-when-radiotherapy-fails.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum