Bărbații înalți ar putea fi predispuși la apariția unei forme agresive de cancer de prostată

©

Autor:

Bărbații înalți ar putea fi predispuși la apariția unei forme agresive de cancer de prostată
Un studiu publicat în BMC Medicine sugerează că bărbații mai înalți au un risc mai mare de deces din cauza cancerului de prostată, fiind mai predispuși mai apariția unei forme mai agresive a bolii.

Potrivit cercetărilor conduse de Dr. Aurora Pérez-Cornago de la Oxford University, fiecare 10 cm în plus în înălțime crește riscul apariției unei forme agresive de cancer de prostată cu 21% și riscul de deces cu 17%. În plus, greutatea mai mare a corpului a fost asociată cu urmări mai grave: fiecare 10 cm în plus la circumferința taliei au fost asociați cu un risc de cancer de prostată cu 13% mai mare și un risc de deces din cauza bolii cu 18% mai mare.

Studiul a inclus analiza datelor a 141.896 de bărbați din cadrul studiului european de cohortă European Prospective Investigation into Cancer and Nutrition, care analizează relația între dietă și cancer, precum și alte boli cronice.

Și cercetările anterioare au asociat dimensiunile mari ale corpului cu un risc crescut de apariție a cancerului, obezitatea fiind un factor de risc pentru diverse tipuri de cancer - hepatic, ovarian, de tiroidă. În plus, un studiu desfășurat la începutul anului de cercetătorii spanioli a descoperit că femeile mai înalte sunt de trei ori mai predispuse să sufere un accident vascular decât femeile cu statură mică.

Cancerul de prostată este a doua cea mai întâlnită formă de cancer la bărbați, după cancerul de piele. Potrivit The American Cancer Organization, unul din șapte bărbați se va confrunta cu această boală pe parcursul vieții.

Sursa: Medical Daily

Data actualizare: 03-09-2019 | creare: 18-07-2017 | Vizite: 1182
Bibliografie
Tall Men May Be More Likely To Develop Aggressive Prostate Cancer And Die From Disease, link: https://www.medicaldaily.com/tall-men-may-be-more-likely-develop-aggressive-prostate-cancer-and-die-disease-420159
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • S-a descoperit o legătură între alopecia androgenică și cancerul de prostată
  • IMC-ul și circumferința abdominală mari, asociate cu un risc de cancer de prostată agresiv
  • Cea mai bună abordare pentru cancerul de prostată incipient: monitorizarea sau tratamentul?
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum