Uleiul de jojoba, o comoară pentru piele

©

Autor:

Uleiul de jojoba, o comoară pentru piele
Natura este generoasă cu noi, pentru că ne oferă o sumedenie de alternative de îngrijire și conservare a sănătății și frumuseții. În galeria produselor-minune pentru frumusețe se încadrează detașat și uleiul de jojoba.
Uleiul de jojoba este o „vedetă” a industriei cosmetice, în special în ce privește îngrijirea pielii, fiind folosit de producătorii din domeniu în fabricarea cremelor de față și de corp, demachiantelor, fardurilor, rujurilor și produselor pentru masaj, dar și a șampoanelor și balsamurilor pentru păr. (1)
Capacitățile sale emoliente, antialergenice și stimulante îl recomandă, astfel că nu e de mirare popularitatea de care se bucură.

Jojoba

Uleiul de jojoba este un ulei atipic, fiind de fapt o ceară lichidă, deosebindu-se destul de mult de  alte uleiuri esențiale, având o mare rezistență în timp și o textură non-grasă. Este obținut prin presarea semințelor fructelor de jojoba, un arbust care crește în mod natural în special în anumite regiuni mai uscate din Mexic și Statele Unite ale Americii. (1,2)

 

Cum poate fi folosit uleiul de jojoba în slujba pielii tale

Demachiază-te în mod natural

Uleiul de jojoba este un excelent demachiant, care poate fi folosit pentru ten, ochi, buze, indiferent dacă ai tenul uscat, mixt sau gras. Textura sa non-grasă îl face ușor de aplicat și îndepărtat și ca un plus, funcționează foarte bine și în privința machiajului rezistent la apă. (4)

Redă elasticitatea și întreține tinerețea pielii

Putem privi uleiul de jojoba ca pe un elixir al tinereții, pentru că folosit în mod regulat, ajută pielea să-și recapete hidratarea,  elasticitatea și să-și mențină o alură tinerească, care emană prospețime. Pur și simplu aplică-l pe față de câte ori ai ocazia cu ajutorul unei dischete demachiante. De asemenea, uleiul poate fi folosit și pe corp, după ce ai ieșit de la duș. Masează-te folosind câteva picături și te vei bucura de o piele fină. (2, 4)

Reglează excesul de sebum al tenului gras și mixt

Dacă te confrunți cu acel aspect lucios al tenului, care îți provoacă neplăceri mai ales când te machiezi, mai cu seamă în zilele călduroase, află că există o rezolvare mai ușoară decât te așteptai: uleiul de jojoba, având o textură și proprietăți asemănătoare uleiurilor produse de piele, poate „păcăli” tenul, făcându-l să producă mai puțin sebum. (2)

Atenuează acneea și cicatricile

Uleiul de jojoba nu numai că este hidratant și stimulant, dar este și antialergenic și calmant; din acest motiv grăbește eliminarea cicatricilor și vindecarea acneei. De altfel, persoanele care suferă de această problemă a tenului, se pot baza pe uleiul de jojoba, pentru că este blând cu pielea, fiind noncomedogenic.

Repară buzele crăpate

Uleiul de jojoba este o alternativă excelentă pentru balsamul de buze, pentru că hrănește în profunzime și le redă textura și hidratarea. Așadar, în cazul în care ai buzele crăpate de la vânt, de la soare, sau de la setea din timpul nopții, aplică puțin ulei de jojoba și masează ușor, până intră în piele. (2)

Rezolvă problema cuticulelor

Uleiul de jojoba te ajută să ai o manichiură frumoasă, dacă îl folosești pentru hidratarea cuticulelor. Poate știi că nu e indicat să tai cuticulele, pentru că vor crește mai groase și te expui și infecțiilor în acest mod. Hidratând cuticulele cu câteva picături de ulei de jojoba, le vei putea împinge mult mai ușor cu un bețigaș special și vei înlătura aspectul lor uscat și neîngrijit. (7)

Hidratează pielea înainte de ras

Dacă folosești lama de ras pentru epilare, în mod cert ți s-a întâmplat să îți simți pielea uscată și iritată după ce ai scăpat de părul nedorit. Dacă aplici puțin ulei de jojoba pe zona pe care urmează să folosești lama, după ras vei simți cum pielea rămâne catifelată și nici nu vei mai avea probleme cu reacțiile de după. Acest remediu este la fel de eficient și pentru domni, înainte de bărbierit. (2)

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.

Poate avea uleiul de jojoba efecte adverse?

Folosit în uz extern, pentru înfrumusețarea tenului și a părului, uleiul de jojoba aduce numai beneficii, având proprietăți calmante și antialergenice. Pentru că are o structură și o textură apropiată de sebumul produs de organismul uman, este foarte ușor acceptat în corp. Este foarte sigur și pentru femeile însărcinate sau care alăptează.
Precauții sunt recomandate totuși în cazul existenței unor alergii cutanate severe, caz în care înaintea folosirii uleiului de jojoba, e bine să consultați un medic dermatolog.
Atenție! Uleiul de jojoba nu trebuie folosit sub nicio formă pe cale internă! Ingerarea acestuia poate pune în pericol în mod serios sănătatea, cauzând chiar probleme grave ale inimii. (1)

Data actualizare: 19-09-2013 | creare: 28-08-2013 | Vizite: 20218
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.