Terapia cu vacuum

©

Autor:

Terapia cu vacuum
Prin vacuum se realizeza un masaj superficial, dar si profund al tesutului. Vacuumul are doua mari efecte asupra organismului: activarea circulatiei - expanda si ingusteaza vasele de sange si cele limfatice, reactivand vasele inactive si capilarele nefunctionale, si efectul de detoxifiere - masajul dreneaza fluidele din aceste vase, impreuna cu toxinele, eliminandu-le prin excretii si glande sudoripare. Terapia cu vacuum are ca principale beneficii:
- Accelereaza circulatia sanguina si limfatica.
- Favorizeaza regenerarea tesutului si absorbtia infiltratiilor intramusculare si
subcutanate, prin irigarea zonei.
- Reduce edemul cauzat de circulatia deficitara sau picioarele obosite.
- Scade tensiunea musculara.

masaj vacuumTerapia cu vacuum functioneaza pe baza principiului producerii unei presiuni negative in interiorul unei ventuze sau cupe aplicate pe piele. Efectul de aspiratie produce arcuirea pielii si bombarea acesteia pentru a incerca umplerea cavitatii ventuzei. Pentru a evita echimozele si disconfortul, pielea arcuita nu trebuie sa ocupe mai mult de 20% din cavitatea ventuzei, indiferent de dimensiune. Aparatele utlizate in terapia cu vacuum dispun de ventuze de diferite dimensiuni si asigura diverse nivele de aspiratie. Cel mai simplu "aparat" cu vacuum este o simpla ventuza din cauciuc, care se strange, se lipeste de piele, apoi se elibereaza, creandu-se efectul de aspiratie.

Alte optiuni sunt traditionalele ventuze de sticla, prin care se trece o flacara, apoi se aplica pe spate. Acest "leac babesc" mai este inca folosit pentru raceli si dureri musculare. In urma tratamentului, pe locul in care au fost aplicate ventuzele raman echimoze violacee, care dispar in cateva zile.

masaj vacuumMasajul cu vacuum se concentreaza in general pe activarea circulatie limfatice, urmarind nodulii limfatici si obtinand in acelasi timp o mai buna circulatie a sangelui. Masajul este eficient atunci cand ventuzele aluneca in mod repetat spre cel mai apropiat nodul limfatic. Miscarile pot fi in linie dreapta, circulare sau in zig-zag, cu 5 - 6 repetari. Daca se folosesc ventuzele in mod static, tratamentul este precedat si urmat de masaj cu vacuum.

masaj vacuumSedinta de masaj cu vacuum dureaza aproximativ 30 de minute, pe una sau mai multe parti ale corpului. Pacientul trebuie sa fie supus unui tratament de incalzire, inainte de aplicare atratamentului propriu-zis, fie cu ajutorul saunei, fie printr-un masaj de incalzire. Pentru asigurarea confortului in timpului terapiei cu vacuum, muschii si tesutul subcutanat trebuie sa fie incalziti si relaxati. Pentru ca ventuzele sa alunece comod, pielea trebuie sa fie in permanenta lubrificata cu crema sau ulei de masaj, la nevoie reaplicandu-se constant.

masaj vacuumNumarul de sedinte necesare unui tratament complet variza intre 10 si 15, in functie de afectiune si de felul in care reactioneaza organismul la tratament. Nu se recomanda depasirea a 2 - 3 sedinte pe saptamana, iar pauza dintre tratamente este de 2 - 3 luni. Masajul cu vacuum se poate diversifica, prin combinari alternative cu masaj manual.

Masajul cu vacuum se poate realiza si la nivelul fetei, cu dispozitive speciale, avand multiple beneficii:
- Detoxifierea si drenarea limfei.
- Activarea micro-circulatiei sangelui.
- Miscorarea porilor.
- Ameliorarea ridurilor si a punctelor de grasime.
- Eliminarea telangiectaziei.
- Regenerarea pielii.

masaj vacuumTratamentul incepe cu stimularea nodulilor limfatici din zona claviculei, apoi se maseaza gatul si se ajunge traptat la fata. Sedinta dureaza aproximativ 10 minute si pentru rezultate mai bune se combina cu alte proceduri cosmetice. Pentru siguranta, masajul facial cu vacuum trebuie realizat de catre un medic sau de catre un terapeut cu experienta.

Masaj cu vacuum anticelulitic

Tratamentele anticelulitice cu vacuum au ca efect tonifierea pielii si ameliorarea aspectului de "coaja de portocala". Vacuumul actioneaza asupra unora dintre principalele cauze ce duc la formarea celulitei - circulatia sanguina si limfatica deficitara. Totodata pielea este usor desprinsa de stratul de grasime, iar nodulii adiposi sunt dizolvati, pentru a facilita eliminarea grasimilor. Masajul cu vacuum poate fi utilizat pe toate partile corpului care prezinta celulita.

Alte aplicatii ale terapiei cu vacuum

* O aplicatie a vacuumului in estetica asigura marirea sanilor cu pana la 3 - 5 mm. Acest lucru se realizeaza prin masaj, care sporeste circulatia sangelui si tonifica tesutul conjuctiv, marind si ridicand sanii in 7 - 8 sedinte.

* Aplicat de-a lungul coloanei vertebrale, masajul cu vacuum imbunatateste irigarea vertebrelor, cu beneficii in artrita, degenerarea discului intervertebral, dureri de spate, osteocondroza, etc.

* Terapia cu vacuum este benefica si in hipertensiune, anghina pectorala, ginecopatii, afectiuni vegetative vasculare, migrene si insomnii. Cele mai bune rezultate sunt obtinute masand zona ficatului si a rinichilor.

* Vacuumul este folosit pentru a promova vindecarea ranilor cronice. Intai se aplica un unguent dezinfectant, apoi se aspira infectia prin presiune negativa.

* In disfunctiile erectile, vacuumul mareste elasticitatea arterelor peniene.

Contraindicatiile masajului cu vacuum:

- Afectiuni in faza acuta.
- Boli cardiace si renale grave.
- Varice, flebita.
- Cancer.
- Sarcina.
- Boli psihice.
- Boli de piele si ulceratii.

Data actualizare: 04-11-2013 | creare: 21-09-2009 | Vizite: 51560
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: