Ylang Ylang

©

Autor:

Ylang-ylang inseamna "floarea florilor". Copacii cu flori galbene si aromate sunt cultivati in Reunion pentru industria parfumurilor. Uleiul de ylang ylang (Cananga odorata) variaza in functie de clima si diferentele botanice.

Familie: Annonaceae

Extractie: Distilat din flori.

Nota parfumului: Baza / Mijloc.

Descriere aromatica: Miros dulce, intens, floral, exotic.

Proprietati: Antidepresiv, antiseptic, afrodiziac, sedativ, antispastic.

Actiune medicala: Anxietate, hipertensiune, probleme intestinale, disfunctii sexuale, stres.

Uz cosmetic: Utilizat ca tonic pentru par si pentru a echilibra productia de ulei la toate tipurile de piele.

Actiune emotionala: Mirosul acutizeaza simturile si amelioreaza depresia, frica, gelozia, mania si frustrarea. Este afrodiziac in doze mici.

Combinatii: Cedru, serlai, geranium.

Uleiuri asociate: Michelia champaca si chemotipul Macrophylla.

Precautii: Ylang ylang poate irita pielea sensibila. Nu folositi pe afectiuni inflamatorii ale pielii. Ylang ylang are o aroma puternica ce ar putea duce la dureri de cap sau greata.

Data actualizare: 27-02-2019 | creare: 16-12-2008 | Vizite: 2796
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:
  • Flori de portocal - Neroli
  • Grapefruit
  • Scortisoara
  • Santal

 
 
 
Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.