Acupunctura cosmetica - estetica

©

Autor:

Acupunctura cosmetica - estetica
Acupunctura este o terapie alternativa holistica ce provine din medicina traditionala chineza. Principiile care stau la baza acupuncturii sunt fluxul sangelui si a energiei vitale Qi in corp, precum si obtinerea echilibrului acestor sisteme. Principiul holistic spune ca atunci cand un organ din corp se imbolnaveste, intreg organismul este afectat. Tratamentul in acupunctura consta in inserarea unor ace foarte fine in locuri specifice pe piele, numite puncte de acupunctura (situate de-a lungul canalelor / meridianelor de trecere a energiei), pentru a trata organul corespunzator acelui punct si a reechilibra circuitul energetic in corp. Exista si variatii in tratament - in loc de ace se pot folosi mici pulsuri electrice, dispozitive care transmit ultrasunete, sau se pot folosi doar degetele (presopunctura) pentru a stimula punctele de acupunctura.

Acupunctura cosmetica utilizeaza potentialul acestei terapii pentru a reda frumusetea si aspectul tanar pielii imbatranite. Introducand ace in punctele de acupunctura de pe fata si corp, terapeutii obtin activarea circulatiei sangelui si a energiei, pentru a stimula productia de colagen si pentru a reda pielii fermitatea, stralucirea si aspectul neted. Acupunctura cosmetica nu este doar o modalitate de a elimina semnele vizibile ale imbatranirii, ci o terapie pentru intregul organism, tenul fiind o expresie a starii de sanatate a intregului trup. Totodata, acupunctura cosmetica este o terapie anti-aging si de remodelare corporala naturista si neinvaziva, deoarece nu implica substante chimice sau interventii chirurgicale.

Un tratament obisnuit de acupunctura cosmetica cuprinte intre 10 si 12 sedinte a cate 45 - 60 de minute, de 1 - 3 ori pe saptamana. Fiecare persoana raspunde in mod diferit la tratament, in functie de varsta si stil de viata. Rezultatele sunt vizibile incepand cu sedinta 6 - 7, iar pentru mentinere de obicei este nevoie de o sedinta pe luna. Tratamentul in acupunctura cosmetica implica de multe ori si o dieta corespunzatoare. Fiecare tratament este personalizat, pacientului fiindu-i indicate diverse remedii naturieste necesare unui tratament de succes.

Beneficiile acupuncturii cosmetice:

* promovarea circulatiei sanguine si limfatice, pentru a oxigena pielea si a-i reda aspectul sanatos;
* rehidratarea straturilor exterioare ale pielii;
* stimuleaza productia de elastina si4 proteine de colagen, pentru a ameliora sau elimina ridurile fine;
* imbunatateste tonusul muscular;
* amelioreaza cicatricile si pungile de sub ochi;
* amelioreaza aspectul cicatricilor;
* imbunatateste echilibrul hormonal pentru a reduce acnea;
* promoveaza exfolierea si regenerarea celulara;
* micsoreaza porii si reda stralucirea ochilor;
* nu doar ca veti arata mai tanar, dar va veti si simti mai tanar;

Ce spun criticii despre acupunctura cosmetica

La fel ca alte ramuri ale acupuncturii, beneficiile acupuncturii cosmetice nu sunt confirmate de catre stiinta sau medicina moderna occidentala, criticii punand aceste beneficii pe seama efectului placebo. Desi exista pacienti care au prezentat imbunatatiri in urma tratamentului, principalele critici ale acupuncturii sunt costurile ridicate, durata mare a unei sedinte, de pana la 90 de minute, precum si faptul ca rezultatele nu sunt permanente. In prezent nu exista studii si cercetari care sa afirme eficacitatea acupuncturii cosmetice in domeniul anti-aging.

Riscuri in acupunctura cosmetica

Acupunctura este considerata a fi o terapie invaziva pentru piele, deoarece aceasta este penetrata, acest lucru implicand unele riscuri. Daca insa tratamentul este realizat de catre un profesionist, riscurile sunt cu mult mai mici decat cele implicate de o interventie chirurgicala sau alte terapii traditionale. Potentiale riscuri in acupunctura cosmetica sunt:
- sangerarea locului de inserare al acului;
- dureri dupa introducerea acului;
- reactii alergice la metalul din care este realizat acul;
- contuzii produse de spargerea accidentala a unor vase de sange;
- stari de lesin sau ameteala;
- infectii.

Data actualizare: 07-02-2019 | creare: 04-09-2009 | Vizite: 5855
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: