Ajutați-mă - contact sexual după naștere

13-03-2024
De❤️
Nu este medic/terapeut
De❤️
am și eu o întrebare
Azi am 5 săptămâni de când am născut și aseară am avut contact sexual cu soțul, nu mă deranjat foarte tare dar nu înțeleg de ce după mi sa pătat foarte puțin absorbantul cu sânge, este de îngrijorat?
1 comentarii
1
13-03-2024, ora 11:51
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
După naștere, corpul tău trece printr-un proces de vindecare, iar sângerarea postpartum (numită și lohii) poate continua timp de câteva săptămâni. Aceasta începe cu sânge roșu viu și poate deveni mai deschisă la culoare sau maronie pe măsură ce se diminuează. Contactul sexual poate irita colul uterin sau vaginul, care încă se vindecă, și poate cauza o ușoară sângerare sau spotting.

Este important să aștepți până când medicul tău îți dă permisiunea de a reîncepe activitatea sexuală, de obicei la controlul postpartum de 6 săptămâni, pentru a te asigura că te-ai vindecat corespunzător. Dacă sângerarea este ușoară și se oprește, probabil nu este o problemă majoră. Totuși, dacă observi o sângerare abundentă, ai dureri, febră sau orice alte simptome care te îngrijorează, este important să contactezi un medic pentru evaluare și sfaturi.

În general, este bine să asculți semnalele corpului tău și să procedezi cu precauție, acordându-ți timp să te vindeci complet după naștere. Dacă ai orice îngrijorări sau simptome neobișnuite, nu ezita să consulți un profesionist în domeniul medical.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: