Fractura metatarsian 5, fara deplasare

04-10-2022
Mihamt
Nu este medic/terapeut
Mihamt
Buna ziua.Imi cer scuze anticipat pentru orice eroare, dat fiind faptul ca sunt un nou utilizator.Si unul panicat, din pacate.Acum 4 saptamani si cateva zile, am suferit un traumatism care s-a soldat cu un picior zdrobit si un altul cu o fractura de metatarsian 5, fara deplasare. Am purtat un gips pentru o saptamana, apoi a fost schimbat cu o cizma gipsata cu toc, pe care medicul a spus ca ma pot sprijini.Pana acum o saptamana a fost ok, mai mult in pat, cu Clexane de 4000 UI.A aparut o vanataie de sub gips, care tot acolo a ramas.Dar, saptamana asta am observat ca de cate ori ma dau jos din pat si stau vreo 2, 3 ore, piciorul se umfla si se albastreste putin.
Ma ajut de carje si nu mi-am lasat greutatea intreaga pe acel picior. Va scriu datorita faptului ca recent am incheiat un tratament de un an pentru tulburare de panica si chiar am revenit la starea de anxietate.Sunt foarte fricoasa.As vrea sa stiu daca este normal ca piciorul in gips sa se umfle atunci cand petrec mai multe ore stand in picioare.Mentionez ca atunci cand revin in pat si tin piciorul elevat, revine la normal.Abia peste o saptamana am programare la medicul ortoped dar pana atunci anxietatea mea creste rapid.Va multumesc anticipat pentru orice raspuns care m-ar putea ajuta si linisti.
Am revenit cu niste completari, poate neimportante, poate importante.Tot incepand de qcum vreo saptamana, la același picior gipsat, am simtit o durere crunta in spate, la pulpa.(A durat vreo 4 zile)Nu stiu neaparat cum sa descriu durerea, o durere care efectiv imi provoca greata(sufar de hipertensiune si orice durere mai acuta, uneori ma face sa ajung aproape de pragul lesinului). Era constanta si nu doar intr-un punct anume, aveam senzatia ca iradia pana in genunchi.Acum nu mai simt acea durere.
Imi cer scuze pentru lungimea textului.
1 comentarii
1
10-10-2022, ora 17:17
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Exista nenumarate tipuri de fracturi ale metatarsianului 5, avand tratamente profund diferite.
Raspunsul depinde, evident, de studierea imaginii radiografice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: