Otita externa bilaterala

02-08-2015
Crynutsa
Nu este medic/terapeut
Crynutsa
Buna dimineata, de mai bine de o saptamana ma.dor urechile in principiu prima data a fost dreapta, apoi stanga, apoi iar dreapta... si amandoua... luam la recomandarea medicului de familie otipax, calmante panadol ibuprofen.. am incercat toate leacurile babesti de frica de a nu ajunge la doctor.. dar am cedat din cauza durerii insuportabile si vineri dimineata am fost la urgente sectia Orl (Spitalul Coltea Bucuresti) aici am fost diagnosticata cu otita externa bilaterala mi s-au introdus niste mese cu rovanol si mi s-a spun ca timp de 48 de ore trebuie sa fiu umeda in urechi sa pun rivanol, dupa 48 de ore sa scot mesele si sa continui cu rovanol, mi s-a dat oxacilina o 7 zile, nurofen forte, olynth picaturi nazale si intrebadrea mea este.. am vazut pe site ca in mod normal ar fi trebuit sa merg sa imi schimbe acolo aceste mese la 12 ore.. doctorul nu mi-a spus sa mai revin, mi- zis sa continui cu picaturile de rivanol presupun pe tru ca abea il mai auzeam de mesele acelea.. ocat timp trebuie sa pun rivanol cat tin tratamentul cu antibiotic ?!Am 2 zile de tratament dar inca ma doare ingrozitor de tare, nurofenul are efect 5 ore iar dupa reapare durerea, ce sa fac sincer abea mai suport.. nu pot lua un calmant mai puternic?😣
5 comentarii
0
02-08-2015, ora 04:22
Crynutsa
Nu este medic/terapeut
Crynutsa
Am scos mesele cu rivanol ureche dreapta este ingundata si parca ma doare incontinuu..ma inteapa precizez ca mesele erau curate...cu rivanol..am reintrodus in ureche rivanol..
0
02-08-2015, ora 14:11
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
ai facut 2 greseli si ele se platesc cu acesta durere
1 NU se trateaza bolile ORL.. la med de familie care face doar 3 luni specializare si medicii ORL invata 6 ani... acesta specialitate.. oare de ce???
2 nu se asteapta vinerea sau weekendul sa te tratezi la urgente
corect un diagnostic si tratament se indica in cabinete ORL din policlinica unde pot sa te mai intorci pentru aspiratii secretii din ureche si tratament local
3 acum poti sa folosesti oricate antiinflamatoare doresti ca sa nu doara
usuci urechea cu servetele de hartie ca s anu ramana umed in ureche
citste ce ammai scris despre otita externa pe forum
0
02-08-2015, ora 23:16
Crynutsa
Nu este medic/terapeut
Crynutsa
Buna seara, va multumesc pentru raspuns, am sa va spun sincer ca nu ma gandeam ca e ceva serios.. nu m-am confruntat niciodata cu probleme de genul de aceea singura persoana care imi putea spune ce pot face a fost medicul de familie, dvs.cu siguranta aveti dreptate dar in nestiinta de cauza am apelat la cine am crezut de cuviinta.
Nici nu am asteptat sa vina vineri sau week-end-ul sa merg la urgente nu m-as fi dus daca durerea nu era atat de puternica pentru ca sunt foarte fricoasa si mi-e frica de "ideea de a merge la urgente, doctori, etc.)
Doctorul de garda mi-a recomandat ceea ce am spus mai sus, doctor specialist ORL, la punctul 3 imi recomandati sa usuc urechea sau ce anume ca se subintelege gresit poate si nu stiu daca antiinflamatoarele usuca urechea, am citit ce ati mai scris despre otita, in principiu maine vreau sa revin la acelasi medic sa vada cum a evoluat aceasta otita...azi dupa ce am scos mesele urechea dreapta era cu lichid.. acum care ar fi un urmator pas ?! Aspiratiile de secretii sunt dureroase ?! Am vazut pe youtube niste filmulete si sunt traumatizata :O Care este diferenta intre un medic de la urgenta si unul din policlinica ? In ce ar mai consta tratamentul local ? Multumesc.
0
04-08-2015, ora 00:15
Crynutsa
Nu este medic/terapeut
Crynutsa
Vreau sa fac ce este corect pentru a scapa definitiv de aceasta otita, doar ca acum nu stiu ce sa fac, daca doctorul de la urgenta nu mi-a mai spus sa revin ce sa fac ?! Sa merg la un oricare alt medic ORL sau cum sa procedez.. ? Mi-e frica tare ca ma vor durea din nou de la aspiratiile de secretie si ca v-a fi dureros.. Doare ? Astazi au inceput sa ma manance in interior.. asta sa fie un semn ca s-ar vindeca ?! Multumesc.
0
05-08-2015, ora 14:54
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1.mancarimea in ureche poate fi si de la MIcoza care se instaleaza
2. urechea se usuca cu sergetel de hartie si cu uscatorul de par ( daca citea.i ce am mai scris.. gaseeai si acest lucru)
3 cu bilet de trimitere de la med de familie mergi la ORL in policlinica
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: