Problema unghii.. cum sa se "lipesca" de piele?

14-01-2011
elena2991
Nu este medic/terapeut
elena2991
Buna ziua!
Cand eram mai mica imi rodeam unghiile si mi le-am stricat astfel incat acum sunt prea mici.Ca si cum ar fi taiate prea mult din carne.Ideea e ca am incercat pana acum doar sa le las sa creasca in speranta ca "se vor lipi" de piele si vor reajunge la forma si marimea la care erau odata.
Din pacate nu a dat rezultat aceasta varianta si va rog mult sa ma ajutati cu un sfat, un tratament ca sa le am din nou frumoase.Mentionez ca, cresterea este normala, nu am probleme cu cresterea lor ci doar cu "lipirea" lor de piele.Va multumesc anticipat!
5 comentarii
0
14-01-2011, ora 14:02
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Ar fi indicat să consultaţi un medic dermatolog, pentru că unghiile dv. par a avea unele modificări patologice de consistenţă, textură şi formă, tocmai de aceea aveţi şi probleme cu "lipirea" lor de piele.
Onicofagia - roaderea unghiilor - în timp, în funcţie şi de modul în care se face ea, dar şi de ritmul în care se face, afectează foarte mult procesele naturale care au loc în fiecare unghie roasă - procese care conduc la formarea unghiei, dar şi la stabilirea consistenţei, formei şi texturii acesteia, printre altele, iar afectarea respectivă determină apariţia unor modificări patologice, anormale, care ţin de boală.
_
NU vă mai trataţi din proprie iniţiativă, după ureche, folcloricamente vorbind, ci consultaţi medicul specialist.
_



Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire creştină şi respect,
Mr. Nick
0
14-01-2011, ora 15:44
elena2991
Nu este medic/terapeut
elena2991
Multumesc mult pentru raspuns dar din pacate nu am timp sa ajuns la un medic dermatolog.As dori un sfat sau un tratament pe care sa-l pot utiliza fara a mai fi nevoita sa ajung la medicul dermatolog.
0
25-01-2011, ora 08:51
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Ok, am înţeles.
În acest caz puteţi folosi Viaderm + Complexul 7 pentru unghii, ambele în conformitate cu instrucţiunile din prospectele lor.
__
Complex 7 pentru unghii----------*
Viaderm----------*
__
Consultaţi medicul dermatolog!
__


Toate cele bune,
Mr. Nick

(*modificat de administrator)
0
06-03-2011, ora 23:51
elenapaula
Nu este medic/terapeut
elenapaula
buna seara.
de ceva timp, am probleme la doua unghii de la mana...adica sunt dezlipite de carne una intr un colt, si alta dezlipita de la jumatate in sus pe o parte, o bucata.

nu am mai avut probleme de genul mai demult, dar am lucrat la un magazin cu haine si de atunci am problemele astea...am fost la dermato si mi a dat o crema fortifianta, , am afcut un test si cica am lipsa filamente pe dedesupt si de asta nu se lipeste cand creste iar...ma dau cu acea crema da degeaba.nu am dureri, e oki doar ca e aspect neplacut alb mat si spatiu in interior...nu trebuie curatat in interior si sa am dau cu ceva tot in interior sa sa tin bandajata sa nu mai las sa intre apa si microbi ?pana se reface?

ce imi recomandati?
0
04-04-2011, ora 12:42
Terapeut Niculae Nicuşor
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Niculae Nicuşor
Sărut mâna!

Stimată dră/dnă Elena Paula, ce anume aţi făcut cât timp aţi lucrat în cadrul magazinului cu haine? (cu ce v-aţi ocupat?)
Presupunând că v-aţi ocupat doar cu haine, neluând în calcul şi activităţi cum este curăţenia, hainele respective erau noi, curate, sau erau second hand? (Hainele second-hand sunt infestate cu agenţi patogeni care pot produce modificări unghiale! Uneori, acei agenţi patogeni sunt prezenţi şi în hainele noi, perfect spălate!)
În cât timp de la începutul lucrului în acel magazin a debutat problema dv. cu cele 2 unghii? (a debutat imediat, de a doua zi, spotan, dar după câteva zile de lucru, sau s-a instalat progresiv, în timp?)
Cele două unghii sunt situate una lângă alta, adică pe degete vecine? (ex: sunt afectate unghiile degetului mare şi a celui arătător?)
Aţi suferit vreodată de onicofagie? (v-aţi ros unghiile!?)
-
Încercaţi să îmi răspundeţi la întrebările puse! (fără răspunsurile la întrebări NU vă pot ajuta în niciun fel benefic pt. dv.!).
_
Problema dv. unghială se încadrează în sfera modificării patologice de consistenţă şi formă, într-o oarecare măsură.
_


Dumnezeu să vă binecuvânteze!
Cu iubire şi respect, dorindu-vă toate cele bune,
Nick
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • MIT: Unghiile și părul continuă să crească după moarte
  •