12 august – Ziua Internațională a Tineretului

Data publicării: 12-05-2014

12 august – Ziua Internațională a Tineretului

În 1999, printr-o rezoluție adoptată de Organizația Națiunilor Unite, data de 12 august a fost declarată Ziua Internațională a Tinerilor.

Evenimentul a fost anticipat de sărbătorirea Anului Tineretului, în 1985 și lansarea Programului Mondial de Acțiune pentru Tineret – cadrul internațional care susține îmbunătățirea situației tinerilor din toată lumea.

Cele 15 zone de interes adoptate de ONU sunt: educația, angajarea, foamea și sărăcia, sănătatea, mediul, abuzul de droguri, delincvența juvenilă, activitățile de timp liber, statutul tinerelor femei, participarea în societate, globalizarea, infomarea și accesul la tehnologiile de comunicare, HIV/SIDA, conflictele, relațiile între generații.

În fiecare an, Ziua Internațională a Tineretului își îndreaptă atenția asupra unei chestiuni de ordin legal, cultural, economic sau social cu care se confruntă tinerii și marchează importanța tineretului ca parte a schimbării societății în care trăim.

Totodată, ziua de 12 de august e un moment în care statele din toată lumea sunt încurajate să înțeleagă la un nivel mai profund nevoile tinerilor și să-i ajute să depășească dificultățile specifice.

Tema ediției 2016 este „Drumul spre 2030: Eradicarea sărăciei și realizarea unui model durabil de producție și consum”. Participarea tinerilor la viața socială, politică și economică este considerată esențială pentru realizarea unei dezvoltări durabile a societății umane.


În prezent, aproape jumătate din populația globului este reprezentată de persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani.

Sursa: ROmedic, 12-05-2014, Vizualizari 3177
 Agentia Nationala de Presa Agerpres Stirile medicale sunt furnizate de Agentia Nationala de Presa "Agerpres", partenerul nostru pe sectiunea de Noutati si Stiri medicale.