A fost descoperit un nou tratament împotriva MERS

©

Autor:

A fost descoperit un nou tratament împotriva MERS

Cercetătorii de la German Center for Infection Research (DZIF) at Charité -- Universitätsmedizin Berlin au identificat un proces de reciclare celulară cunoscut sub numele de autofagie care poate acționa ca o posibilă țintă în lupta împotriva coronavirusului MERS.
S-a dovedit că substanțele care induc autofagie - inclusiv anumite medicamente - sunt capabile să reducă viteza cu care se reproduce virusul. Rezultatele acestei cercetări au fost publicate în Nature Communications.

Termenul de autofagie se referă la un tip de proces de reciclare celulară care permite celulelor să elimine materialele deteriorate și produsele reziduale, păstrând în același timp componente intacte pentru încorporarea în noile structuri celulare. Această degradare autofagă este, de asemenea, capabilă să identifice componente derivate de agent patogen, cum ar fi blocurile de viruși, care sunt tratate ca deșeuri și eliminate.

Astfel, cercetătorii au reușit să identifice un comutator molecular care reglementează procesul de degradare autofagă: proteina SKP2. Cercetătorii au descoperit că virusul MERS activează acest comutator molecular pentru a încetini procesele de reciclare a celulelor și pentru a evita degradarea. Utilizând aceste rezultate, cercetătorii au tratat celulele infectate cu MERS cu diverși inhibitori de SKP2 pentru a stimula procesul de degradare.

„Rezultatele noastre arată că SKP2 este un punct de plecare promițător pentru dezvoltarea de noi substanțe capabile să lupte împotriva virusului MERS, și potențial chiar și a altor viruși autofagieni,” a declarat Dr. Marcel A. Müller, autorul studiului.

Această strategie s-a dovedit de succes, substanțele care inhibă autofagia reducând replicarea virală cu un factor de 28.000. Printre substanțele utilizate pentru a produce acest efect s-au numărat medicamente precum niclosamida.

 

MERS este o boală respiratorie virală, care a fost raportată, pentru prima dată, în Arabia Saudită în 2012 și, ulterior, s-a extins în alte țări.


sursa: Science Daily

 


Data actualizare: 04-02-2020 | creare: 04-02-2020 | Vizite: 702
Bibliografie
A new treatment strategy against MERS. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200129125600.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Caracteristicile ce apar la CT în infecția cu coronavirus
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum