Sursa cea mai probabilă de infecție cu Coronavirus din China este șarpele

©

Autor:

Sursa cea mai probabilă de infecție cu Coronavirus din China este șarpele
Infecțiile virale ce detemină epidemii precum gripa aviară, infecția cu Ebola sau Zika, reprezintă o importantă problema de sănătate publică la nivel mondial. Înțelegerea cauzelor care au determinat epidemia poate ajuta la dezvoltarea de strategii împotriva viitoarelor posibile epidemii.
Un nou studiu din Journal of Medical Virology a publicat cele mai importante informații despre noua epidemie cu Coronavirus din China, izbucnită la mijlocul lunii decembrie. Virusul a fost denumit 2019-nCoV de către Organizația
Mondială a Sănătății. Ultimele date arată că infecția s-a răspândit până în Hong Kong, Singapore, Tailanda și Japonia.

Rezultatele studiului sugerează că bolnavii infectați cu Coronavirus au intrat în contact cu animale sălbatice într-o piață unde se vindeau fructe de mare, șerpi, lilieci, animale de fermă și păsări de curte. Prin analize genetice amănunțite ale virusului, pe care le-au comparat cu informațiile genetice deja existente ale altor virusuri din diverse locații de pe glob, cercetătorii au ajuns la concluzia că acest nou virus s-a format prin combinația dintre un coronavirus întâlnit la liliac și unul de origine necunoscută.

Noul virus și-a construit o proteină virală care recunoaște receptorii de pe celulă gazdă, la care se atașează, permițând pasajul în celulă, cu apariția infecției și a bolii.

Alte rezultate ale studiului sugerează că acest coronavirus cel mai probabil se găsea la șerpi înainte de a fi transmis la om. Prin urmare, sursa cea mai probabilă de coronavirus 2019-nCoV este șarpele iar acest lucru este extrem de important pentru modalitatea de abordare a noii epidemii.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 30-01-2020 | creare: 30-01-2020 | Vizite: 1584
Bibliografie
Coronavirus outbreak in China traced to snakes: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200122150028.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • A fost descoperit un nou tratament împotriva MERS
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Caracteristicile ce apar la CT în infecția cu coronavirus
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum