Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus

©

Autor:

Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
O nouă cercetare publicată în The Lancet estimează că până la 75.800 de persoane din orașul chinez Wuhan s-ar putea să fi fost infectate cu coronavirusul 2019-nCoV din 25 ianuarie 2020. Autorii au atenționat că, având în vedere lipsa unei cronologii solide și detaliate a înregistrărilor suspecților, adevărata dimensiune a epidemiei și viteza cu care se răspândește sunt în continuare neclare.
Noile estimări sugerează, de asemenea, că mai multe orașe majore din China ar fi putut importa deja zeci de cazuri de infecție cu 2019-nCoV, inclusiv Guangzhou (111 cazuri), Beijing (113), Shanghai (98) și Shenzhen (80; cifră 3), ceea ce crește riscul de epidemii locale. Primele estimări subliniază că va fi nevoie de măsuri imediate de control al sănătății publice pentru a preveni epidemiile din zonele din afara Wuhan.

„Pe baza estimărilor noastre, am solicita cu tărie autorităților din întreaga lume ca intervențiile de atenuare să fie implementate rapid, inclusiv asigurarea proviziilor de reactivi de testare, medicamente, echipamente individuale de protecție și, mai ales, resurse umane, în special în orașele care au legături strânse cu Wuhan și cu alte orașe chineze importante”, a declarat Gabriel Leung, autorul studiului.

În cadrul studiului, cercetătorii au utilizat modele matematice pentru a estima dimensiunea epidemiei pe baza datelor privind cazurile de 2019-nCoV care au fost raportate oficial și a datelor de călătorie internă și internațională. Cercetătorii au modelat potențialul viitor de răspândire a 2019-nCoV în China și la nivel internațional, analizând impactul diferitelor intervenții de sănătate publică care au fost implementate în ianuarie 2020, inclusiv utilizarea măștilor, o mai bună igienă personală și măsurile de carantină introduse la Wuhan începând cu 23 ianuarie.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 04-02-2020 | creare: 04-02-2020 | Vizite: 827
Bibliografie
Modeling study estimates spread of 2019 novel coronavirus. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200131114753.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
  • A fost descoperit un nou tratament împotriva MERS
  • Caracteristicile ce apar la CT în infecția cu coronavirus
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum