Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus

©

Autor:

Posibilă răspândire la nivel global a infecției cu noul Coronavirus
Experții de la Universitatea din Southampton au identificat orașele din China, precum și orașele și țările de pe glob, care prezintă un risc crescut pentru infecția cu noul coronavirus 2019-nCoV.
Potrivit unui raport, la momentul actual, orașul Bangkok din Tailanda are cel mai mare risc de răspândire a virusului, datorită numărului mare de călători proveniți din China care urmează să ajungă acolo cu avionul. Pe locul doi se situează Hong Kong, urmat de Taipei, Sidnei, New York și Londra.

La nivel global, țările sau regiunile cele mai la risc sunt Tailanda, Japonia și Hong Kong. America se situează pe locul 6, Australia pe locul 10 iar Anglia, pe locul 17.

În ceea ce privește China, orașele cu cel mai mare risc sunt Beijing, Guangzhou, Shanghai și Chongqing, alături de provinciile Guangdong, Zhejiang, Sichuan și Henan.

Cercetătorii susțin că este important de aflat care este schema după care călătoresc oamenii, atât în interiorul Chinei cât și la nivel global, pentru a evalua locurile de transmitere ale virusului. În acest fel, s-ar putea aplica metode de screening pentru controlul infecției iar populația ar fi mai pregătită pentru întâmpinarea virusului.

Pentru a înțelege felul în care călătoresc oamenii în interiorul Chinei și la nivel global, echipa de cercetători a utilizat telefonia mobilă, adrese de IP și informații legate de zborurile internaționale, acest lucru în perioada sărbătorilor de iarnă (inclusiv perioada dintre 24-30 ianuarie). Analiza a identificat un număr de 18 orașe din China, inclusiv Wuhan, care prezintă un risc foarte înalt de infecție cu coronavirus. Mai mult, echipa a calculat volumul de pasageri care vor călători cel mai probabil din aceste orașe spre diverse locații de pe glob într-un interval de 3 luni. La sfârșit, s-a efectuat un clasament al primelor 30 de țări și orașe cu cel mai mare risc.

Răspândirea virusului se petrece foarte repede iar oamenii de știință monitorizează îndeaproape epidemia pentru a oferi noi date, inclusiv despre eficiența blocării traficului în orașele din China.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 31-01-2020 | creare: 31-01-2020 | Vizite: 828
Bibliografie
Potential global spread of new coronavirus: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200129091359.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • A fost descoperit un nou tratament împotriva MERS
  • Noi cercetări estimează evoluția epidemiei cu coronavirus
  • Caracteristicile ce apar la CT în infecția cu coronavirus
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum