A fost descoperită zona creierului care reglează tendințele psihopate
Autor: Vasiliu Alina

O echipă de cercetători È™i-a propus să exploreze mecanismele care ar putea explica de ce anumite persoane cu trăsături psihopate sunt capabile să îÈ™i controleze tendinÈ›ele antisociale, în timp ce altele nu. Folosind tehnologia neuroimagistică, aceÈ™tia au investigat posibilitatea ca indivizii care îÈ™i controlează tendinÈ›ele antisociale să aibă structuri neuronale mai dezvoltate, care promovează autoreglarea.
Pe parcursul a două studii RMN structurale, ale unor indivizii care îÈ™i puteau stăpâni cu succes tendinÈ›ele psihopate, cercetătorii au descoperit că participanÈ›ii aveau niveluri mai mari de densitate a materiei cenuÈ™ii în cortexul prefrontal ventrolateral, una dintre regiunile creierului implicate în procesele de autoreglare, inclusiv de control a unor implusuri primitive È™i emoÈ›ii reactive, cum ar fi frica sau furia.
Primul studiu a implicat 80 de adulÈ›i, care au fost supuÈ™i unor scanări RMN, iar, mai apoi, participanÈ›ii au completat o serie de chestionare, care au măsurat psihopatia. La cel de-al doilea au participat 64 de studenÈ›i care au fost evaluaÈ›i pentru trăsături È™i tendinÈ›e psihopate. În ambele studii, cercetătorii au observat că densitatea materiei cenuÈ™ii din cortexul prefrontal ventrolateral a fost asociată în mod pozitiv cu trăsăturile psihopate.
„Pentru a înÈ›elege È™i trata în mod eficient trăsăturile psihopate din populaÈ›ia umană, trebuie să înÈ›elegem, atât deficienÈ›ele, cât È™i surplusurile inerente psihopatiei. Aceste noi rezultate sunt un pas important, deÈ™i preliminar, în această direcÈ›ie”, a declarat David Chester, unul dintre colaboratori.
Cercetările anterioare au indicat că 1% din populaÈ›ia generală È™i 15% la 25% dintre persoanele încarcerate ar îndeplini criteriile clinice pentru diagnosticul de psihopatie.
sursa: Science Daily
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
- Proteine asociate bolii Alzheimer ar putea fi transmise în timpul intervențiilor neurochirurgicale
- Locuitul în preajma marilor șosele sau autostrăzi se corelează cu o incidență mai mare de demență, boală Parkinson, boală Alzheimer și scleroză multip
- Frica la nivel molecular
- Demența ar putea fi prezisă cu ajutorul unei metode non-invazive
intră pe forum