A fost descoperită zona creierului care reglează tendințele psihopate

©

Autor:

A fost descoperită zona creierului care reglează tendințele psihopate

O echipă de cercetători și-a propus să exploreze mecanismele care ar putea explica de ce anumite persoane cu trăsături psihopate sunt capabile să își controleze tendințele antisociale, în timp ce altele nu. Folosind tehnologia neuroimagistică, aceștia au investigat posibilitatea ca indivizii care își controlează tendințele antisociale să aibă structuri neuronale mai dezvoltate, care promovează autoreglarea.
Pe parcursul a două studii RMN structurale, ale unor indivizii care își puteau stăpâni cu succes tendințele psihopate, cercetătorii au descoperit că participanții aveau niveluri mai mari de densitate a materiei cenușii în cortexul prefrontal ventrolateral, una dintre regiunile creierului implicate în procesele de autoreglare, inclusiv de control a unor implusuri primitive și emoții reactive, cum ar fi frica sau furia.

Primul studiu a implicat 80 de adulți, care au fost supuși unor scanări RMN, iar, mai apoi, participanții au completat o serie de chestionare, care au măsurat psihopatia. La cel de-al doilea au participat 64 de studenți care au fost evaluați pentru trăsături și tendințe psihopate. În ambele studii, cercetătorii au observat că densitatea materiei cenușii din cortexul prefrontal ventrolateral a fost asociată în mod pozitiv cu trăsăturile psihopate.

„Pentru a înțelege și trata în mod eficient trăsăturile psihopate din populația umană, trebuie să înțelegem, atât deficiențele, cât și surplusurile inerente psihopatiei. Aceste noi rezultate sunt un pas important, deși preliminar, în această direcție”, a declarat David Chester, unul dintre colaboratori.

Cercetările anterioare au indicat că 1% din populația generală și 15% la 25% dintre persoanele încarcerate ar îndeplini criteriile clinice pentru diagnosticul de psihopatie.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 27-09-2019 | creare: 27-09-2019 | Vizite: 904
Bibliografie
How people with psychopathic traits control their 'dark impulses'. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2019/09/190919114843.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum să identifici un psihopat
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum