Abandonul școlar la copiii cu handicap și alte probleme de sănătate

©

Autor:

Abandonul școlar la copiii cu handicap și alte probleme de sănătate
Potrivit unui studiu realizat în cadrul Universității din Helsinki, majoritatea adolescenților cu vârste cuprinse între 10 și 16 ani care se confruntă cu diferite grade de handicap sau afecțiuni cronice ce necesită instructajul specific atât al pacienților, cât și a cadrelor didactice și a colegilor, au abandonat studiile până la vârsta de 17 ani inclusiv.

S-a constatat că aceste asocieri persistă chiar și la vârsta adultă, aceștia fiind de două ori mai predispuși ca la vâsta de 21 de ani cel mai înalt grad de educație să fie finalizarea școlii generale.

O mică parte dintre adolescenții între 10 și 16 ani care au suferit comoție cerebrală, epilepsie sau prezintă defecte congenitale ale inimii sau afecțiuni ale coloanei vertebrale.

Cu toate acestea, nu s-au observat diferențe semnificative cu privire la abandonul școlar în rândul adolescenților cu diabet tip 1 sau astm.

Studiul a analizat o cohortă finlandeză născută între 1988 și 1995.

Astfel de probleme de sănătate în adolescența timpurie pot justifica decizia a circa 20% dintre tinerii care abandonează studiile la nivelul școlii generale.

Rezultatele analizei subliniază nevoia de suport a acestor grupuri vulnerabile în vederea continuării educației, fiind consemnată în prestigioasa publicație Journal of Pediatrics.

Sursa: University of Helsinki

Data actualizare: 11-06-2020 | creare: 15-05-2018 | Vizite: 963
Bibliografie
Health problems in adolescents clearly mirrored in educational levels, link: https://www.helsinki.fi/en/news/nordic-welfare/health-problems-in-adolescents-clearly-mirrored-in-educational-levels
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!