Am peste 30 ani si vreau sa raman insarcinata. Ce riscuri exista?

©

Autor: Redacția ROmedic

Am peste 30 ani si vreau sa raman insarcinata. Ce riscuri exista?

Odata cu trecerea anilor, riscul de a avea un copil cu malformatii congenitale creste. Cu toate acestea, unele femei intre 30 si 40 ani reusesc sa aiba copii sanatosi. Consulta medicul inainte de a incerca sa ramai insarcinata, pentru a-ti pregati corpul pentru sarcina si pentru a afla cum poate varsta sa afecteze sarcina.

In timpul sarcinii, examenele medicale efectuate cu regularitate sunt foarte importante. Datorita varstei, medicul va cere probabil efectuarea unor teste suplimentare pentru a verifica starea de sanatate a copilului.

Din ce in ce mai multe femei asteapta pana la 30-40 ani pentru a avea copii. Insa fertilitatea scade odata cu varsta, iar femeile peste 40 ani care nu reusesc sa ramana insarcinate in termen de sase luni de incercari trebuie sa efectueze un test de fertilitate.

Infertilitatea este definita drept incapacitatea de a ramane insarcinata dupa un an de incercari. Posibilele solutii pentru infertilitate sunt medicamentele, chirurgia, sau metodele moderne de reproducere asistata medical.


Data actualizare: 24-02-2016 | creare: 24-01-2007 | Vizite: 4333
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: