Arbore de Cola - Cola vera

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Cola vera

Denumire populara: arbore de cola

Descriere: Cola este un arbore peren ce creste la o inaltime de aproximativ 12 m. Are frunze ovoidale, ascutite la ambele capete si cu lungimea de 15-20 cm.

Habitat: Arborele de cola este originar din vestul Africii, insa este cultivat in Nigeria, Brazilia, Sri Lanka, Indonezia si America de Sud.

Partile utilizate: Miezul semintelor.

Actiune: Stimuleaza sistemul nervos central, antidepresiv, astringent, diuretic.

Indicatii terapeutice: Arborele de cola are un efect stimulant asupra cunostintei umane. Actioneaza ca antidepresiv si stimuleaza sistemul nervos central. Amelioreaza cateva cazuri de depresie asociata cu slabiciune si debilitate. Poate fi remediu specific in cazuri de diaree nervoasa. Poate vindeca anumite tipuri de migrene. Prin stimulare, este o parte importanta in tratamentul anorexiei.

Preparare si administrare: Decoct - se pune 1-2 lingurite de pudra de seminte de cola intr-o cana cu apa, care se fierbe 10-15 min. Se bea de cate ori este nevoie. Tinctura - 1-2 ml de tinctura de trei ori pe zi.

Data actualizare: 14-11-2010 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 5999
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!