Revent - Rheum palmatum

©

Autor: Redacția ROmedic

Denumire stiintifica: Rheum palmatum

Denumire populara: revent; rabarbara, ravent, robita

Descriere: Planta erbacee de cultura, perena, foarte viguroasa (1,2 - 2,5m), in primul an numai cu rozeta bazala, din anul doi si cu frunze tulpinale foarte mari, palmat-lobate, petiol gros suculent, flori purpuriu inchis, mici, grupate in panicule compuse, terminale.

Habitat: Aceasta planta are nevoie de un sol cu umiditate crescuta, adanci si fertile, cu un continut ridicat in calciu.

Recoltare: In toamna anului trei.

Partile utilizate: Rizomii.

Actiune: Amar, laxativ pana la purgativ drastic, astringent, vermifug.

Indicatii terapeutice: Reventul are o actiune purgativa, utilizata in tratarea constipatiei, dar aceasta actiune este urmata de un efect astringent. Prin urmare, reventul are o actiune de curatare a intestinelor. Aceasta planta poate colora urina in galben sau rosu. In doze mici, reventul este un tonic hepatic, iar in doze mai mari, este un purgativ.

Preparare si administrare: Decoct - se pune 1/2-1 lingurita de radacina intr-o cana cu apa, care se fierbe 10 min. Se bea dimineata si seara. Tinctura - 1-2 ml de tinctura de trei ori pe zi.

Contraindicatii: constipatie cronica, deoarece actiunea purgativa este urmata de constipatie.

Data actualizare: 26-04-2012 | creare: 11-12-2008 | Vizite: 5029
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!