Auzul unei persoane, evaluat prin măsurarea dilatării pupilei

©

Autor:

Auzul unei persoane, evaluat prin măsurarea dilatării pupilei

Cercetători de la Universitatea din Oregon au depistat o nouă modalitate potențială prin care poate fi evaluat auzul unei persoane. Metoda descrisă poate fi utilă la pacienții la care răspunsurile directe nu sunt posibile, precum bebelușii, adulții cu dizabilități și cei care suferă un accident vascular cerebral.
Specialiștii au descoperit că examenul auditiv centrat pe măsurarea dilatării pupilei ar putea oferi rezultate cu o eficacitate la fel de crescută ca metodele tradiționale de testare a auzului. Proiectul actual, publicat în Jurnalul Asociației pentru Cercetări în ORL, este inspirat de un studiu efectuat în urmă cu mai bine de un deceniu pe bufnițe.

În cadrul experimentelor, anchetatorii au studiat modificările în dimensiunea pupilei la pacienți care efectuau un test de auz tradițional și care, simultan, urmăreau imaginea unui obiect pe un monitor. Participanții la studiu au fost monitorizați cu tehnologia de urmărire a ochilor pentru trei secunde, durata necesară pentru efectuarea testului de auz. Modificările de dimensiune ale pupilei au fost urmărite cu o secundă înainte de sunet și la două secunde după transmiterea sunetului.

La fel ca în studiul efectuat pe bufnițe, în studiul pe oameni au fost observate schimbări de dimensiuni ale pupilei, ca răspuns la zgomotele neașteptate provenite din mediul extern. Avinash Singh Bala, principalul autor al ambelor studii, a declarat „Prima dată când am testat răspunsul elevului unui subiect uman a fost în 1999. Știam că poate funcționa, dar a trebuit să optimizăm abordarea pentru captarea detectării sunetelor cele mai liniștite.”

Într-un experiment secundar, anchetatorii au modificat punctul de pe ecran cu un semn de întrebare, rugând pacienții să apese pe un buton dacă reușesc să audă sunetul următor. Sarcina de apăsare a butonului a fost întârziată până după urmărirea timp de două secunde a modificărilor dimensiunii pupilei. „Ceea ce am descoperit a fost că dilatarea elevului a fost la fel de sensibilă ca metoda de apăsare a butonului”, a declarat Singh Bala.

sursa: Science Daily


Data actualizare: 13-01-2020 | creare: 13-01-2020 | Vizite: 490
Bibliografie
Researchers test hearing by looking at dilation of people's eyes, link: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200109093410.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum