Cafea și băuturi pe bază de ceai cu probiotice

©

Autor:

Cafea și băuturi pe bază de ceai cu probiotice

Au apărut vești bune pentru cei care au nevoie de o cană de cafea sau de ceai pentru a-și începe ziua.
Cercetătorii din domeniul alimentar, de la Universitatea Națională din Singapore (NUS) au creat băuturi noi pe bază de cafea sau ceai ce conțin peste 1 miliard de probiotice benefice pentru sănătatea intestinală. Aceste băuturi ce au la bază ingrediente vegetale naturale pot fi depozitate la rece sau la temperatura camerei pentru mai mult de 14 săptămâni.

Doi doctoranzi împreuna cu Profesorul Liu Shao Quan de la Departamentul pentru Știința și Tehnologia Alimentelor de la Facultatea de Științe, NUS, ce au participat la acest studiu afirmă faptul că aceste băuturi au gust bun și își păstrează calitățile pentru un timp îndelungat, dacă sunt depozitate corespunzător.

Produsele alimentare tradiționale cu conținut de probiotice sunt iaurturile și alte lactate. Creșterea popularității dietei vegetariene precum și creșterea prevalenței intoleranței la lactoza, a dislipidemiilor și a alergiilor la proteina laptelui de vacă au stimulat crearea unor noi produse alimentare bogate în probiotice.

Profesorul Liu afirmă următoarele lucruri: „Ceaiul și cafeaua sunt cele mai populare băuturi la nivel mondial și ambele sunt de origine vegetală. În consecință, ele se pot comporta ca medii de transport pentru probiotice. Echipa noastră a creat o noua gamă de băuturi utilizând procese de fermentație având ca scop obținerea unor produse ce îmbunătățesc digestia păstrând în același timp beneficiile asociate cu consumul de cafea sau ceai.”

Numeroase beneficii ale ceaiului precum proprietățile antioxidante și antiinflamatorii ale acestuia au fost legate de conținutul de polifenoli al acestuia. Utilizând procesele patentate de fermentație, polifenolii conținuți în ceai sunt păstrați iar un compus adițional antibacterian, fenil-lactatul este produs în urma fermentației.

În cafeaua cu probiotice conținutul de cafeină este păstrat, astfel că persoanele ce consumă cafea pentru acest beneficiu se pot bucura în continuare de acest aspect. Acidul clorogenic, un compus cu numeroase beneficii dovedite este în continuare conținut în acest tip de cafea.

Fiecare porție de cafea sau ceai cu probiotice conține până la 1 miliard de unități, doza fiind cea recomandată de Asociația Internațională Științifică pentru Probiotice și Prebiotice.

sursă: Science Daily


Data actualizare: 02-02-2021 | creare: 02-02-2021 | Vizite: 467
Bibliografie
Probiotic coffee and tea drinks, link: www.sciencedaily.com/releases/2021/01/210111094309.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Probioticele, benefice pentru memorie și stres
  • Iaurturile din comerț conțin suficiente „bacterii benefice” pentru a avea efecte asupra sănătății?
  • Probioticele NU cresc imunitatea la sugari și copii mici
  • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum
     
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.