Lactatele cresc eficiența probioticelor adăugate

Lactatele cresc eficiența probioticelor adăugate

©

Autor: Redacția ROmedic

Lactatele cresc eficiența probioticelor adăugate
Efectele probioticelor asupra menÈ›inerii sănătății depind de sursa lor, respectiv de alimentele, băuturile sau suplimentele care le furnizează, conform unui studiu publicat în jurnalul Applied and Environmental Microbiology.

Studiul a fost realizat în cadrul Societății Americane de Microbiologie È™i a arătat că modul de distribuÈ›ie a probioticului în organism influenÈ›ează eficienÈ›a sa È™i beneficiile aduse sănătății.

Cercetările au presupus investigarea modului de acțiune a probioticului Lactobacillus casei BL23 asupra unui model de colită indusă sau de inflamație la nivelul colonului pe un grup de șoareci. Șoarecii care au fost hrăniți cu lapte ce conținea probioticul au prezentat o reducere a simptomelor comparativ cu cei care au fost hrăniți cu lapte fără probiotic și cu cei cărora le-a fost administrat probioticul din surse nealimentare.

Efectele globale produse de L. casei asupra microflorei nu au fost semnificative, ceea ce a dus la concluzia că probioticul acÈ›ionează direct sau prin procese metabolice asupra bacteriilor de la nivelul epiteliului intestinal È™i nu afectează întreaga microbiotă intestinală.

Suplimentarea produselor lactate cu probioticul L. casei este un procedeu des întâlnit, lactatele fiind cea mai importantă  metodă de furnizare a probioticelor. L. Casei BL23 nu este un produs comercial, este similar din punct de vedere genetic cu produsele comerciale dar studiile au arătat că are È™i capacitatea de a reduce inflamarea intestinală.

Sunt necesare studii clinice aprofundate pentru a arăta dacă sunt diferenÈ›e semnificative între efectele probioticelor provenite din lactate È™i cele provenite din alte surse alimentare sau din suplimente nutritive.

Sursa: Medical News Today

Data actualizare: 18-10-2020 | creare: 20-07-2015 | Vizite: 3051
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Deficitul de fibre din alimentaÈ›ie poate modifica compoziÈ›ia florei intestinale
  • Oamenii de È™tiință au descoperit 69 de factori diferiÈ›i ce influenÈ›ează compoziÈ›ia microflorei intestinale
  • Proteinele microflorei bacteriene de la nivelul pielii pot oferi protecÈ›ie împotriva unor boli
  • Forumul ROmedic - întrebări È™i răspunsuri medicale:
    Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
      intră pe forum