Lactatele cresc eficiența probioticelor adăugate
©
Autor: Redacția ROmedic

Studiul a fost realizat în cadrul Societății Americane de Microbiologie È™i a arătat că modul de distribuÈ›ie a probioticului în organism influenÈ›ează eficienÈ›a sa È™i beneficiile aduse sănătății.
Cercetările au presupus investigarea modului de acțiune a probioticului Lactobacillus casei BL23 asupra unui model de colită indusă sau de inflamație la nivelul colonului pe un grup de șoareci. Șoarecii care au fost hrăniți cu lapte ce conținea probioticul au prezentat o reducere a simptomelor comparativ cu cei care au fost hrăniți cu lapte fără probiotic și cu cei cărora le-a fost administrat probioticul din surse nealimentare.
Efectele globale produse de L. casei asupra microflorei nu au fost semnificative, ceea ce a dus la concluzia că probioticul acÈ›ionează direct sau prin procese metabolice asupra bacteriilor de la nivelul epiteliului intestinal È™i nu afectează întreaga microbiotă intestinală.
Suplimentarea produselor lactate cu probioticul L. casei este un procedeu des întâlnit, lactatele fiind cea mai importantă metodă de furnizare a probioticelor. L. Casei BL23 nu este un produs comercial, este similar din punct de vedere genetic cu produsele comerciale dar studiile au arătat că are È™i capacitatea de a reduce inflamarea intestinală.
Sunt necesare studii clinice aprofundate pentru a arăta dacă sunt diferenÈ›e semnificative între efectele probioticelor provenite din lactate È™i cele provenite din alte surse alimentare sau din suplimente nutritive.
Sursa: Medical News Today
Data actualizare: 18-10-2020 | creare: 20-07-2015 | Vizite: 3051
Bibliografie
https://www.medicalnewstoday.com/releases/296986.php ©
Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!
Alte articole din aceeași secțiune:
- Curcuminul (turmeric) în prevenția inflamației neurodegenerative și a tulburărilor metabolice: dovezi științifice recente
- Un nou studiu pe gemeni constată că mofturile alimentare sunt în mare măsură determinate de factori genetici
- O suplimentare excesivă cu niacină ar putea crește riscul cardio-vascular
- Dieta pentru reducerea tensiunii arteriale previne și afecțiunile renale
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.- Povestea nu se termina: lactatele si influenta ( negativa? ) asupra antibioticelor
- Rolul Probioticelor in Negativizarea HPV 18 si ameliorare CIN2
- Laptele si branza
- Probiotice
- E adevărat că lactoferina din lapte și lactate face aproape minuni la sănătate?
- Dieta cu lactate (iaurt, kefir, sana, iaurt natur, lapte bătut+putina brânză) )