Ce instrumente și soluții sunt cele mai des utilizate pentru masaj?

©

Autor:

Ce instrumente și soluții sunt cele mai des utilizate pentru masaj?

La fel ca multe alte domenii, și masajul a evoluat de-a lungul timpului. Astăzi vorbim deja de tehnici superioare extrem de avansate de masaj, de instrumente inovatoare sau de dispozitive smart care oferă o experiență inedită și plăcută.

 

Există mai multe instrumente și soluții pe care toți cei care adoră masajul ar trebui să le încerce cel puțin o dată în viață, de la o masă de masaj de calitate la diverse uleiuri speciale. Fiecare dintre acestea are calitățile sale și efectele resimțite în urma utilizării lor sunt diferite.

Ventuze de masaj, varianta modernă

Cu siguranță îți amintești și tu de ventuzele de pe vremea bunicii. Acele borcane de sticlă care se utilizau cu ajutorul flăcării și spirtului și care aveau efecte pur și simplu miraculoase, putând să ia chiar și cele mai acute dureri cu mâna.

Ventuze pentru masaj

Astăzi, faimoasele ventuze de pe vremuri au fost înlocuite cu o variantă modernă de borcane vacuum de plastic, care pot fi folosite pentru masaj. Acestea se pot utiliza la persoanele de toate vârstele, inclusiv la copii. Efectele unui masaj cu ventuze pentru masaj sunt uluitoare: elimină durerile musculare și articulare, relaxează mușchii și articulațiile, întinerește piele, reduce celulita, ajută la reglarea circulației sanguine, îmbunătățește fluxul limfatic, detoxifiază.

Pietrele vulcanice

Pietrele vulcanice sunt deseori folosite pentru masajul de relaxare, însă efectele lor benefice asupra corpului sunt mult mai multe. Masajul cu pietre vulcanice este o excelentă terapie de relaxare, echilibrare energetică și detoxifiere. Acest tip de masaj presupune plasarea unor roci încălzite pe zone specifice ale corpului.

Pietre vulcanice pentru masaj

Zonele în care pot fi plasate de regulă rocile încălzite sunt coloana vertebrală, abdomen, piept, față, palme, picioare sau degete. Terapeuții poziționează pietrele încălzite în zonele dorite, în timp ce masează corpul folosind diferite tehnici de masaj suedeze, cum ar fi: loviturile lungi, mișcările circulare, vibrațiile, tapotajul și frământarea. Printre cele mai importante beneficii ale masajului cu pietre vulcanice se numără ameliorarea tensiunii musculare și a durerii, reducerea anxietății și stresului, îmbunătățirea calității somnului, stimularea imunității, stimularea metabolismului.

Uleiurile de masaj

Un ulei bun nu trebuie să lipsească din nicio ședință de masaj, fie că această are loc la salon sau în confortul casei tale. Având în vedere că există o oferta bogată de uleiuri speciale pentru masaj, poți alege de fiecare dată unul nou sau îl poți alege pe acela care știi că îți face bine, având efectele pe care ți le dorești să le obții în urma masajului. Dacă ești o persoană cu pielea uscată și ai nevoie de ceva mai multă hidratare a stratului de tegument, atunci masajul cu ulei de măsline este mai mult decât eficient.

Pentru cei care sunt în căutarea relaxării, a regăsirii de sine și își doresc să atingă o stare de calm și liniște, uleiul de lavandă este cu certitudine o bună alege. Dacă te confrunți cu dureri musculare sau articulări poți opta pentru un masaj cu ulei de rozmarin. Femeile care se luptă cu celulita își pot găsi aliatul de nădejde: uleiul de scorțișoară.

Dar poți alege pentru masaj orice alt tip de ulei, de portocală, iasomie, de ceai verde, trandafir, iederă, pin sau orhidee. Lista de uleiuri esențiale care miros bine și au în același timp și efecte benefice asupra stării psihice și fizice este mult mai complexă. Și toate aceste uleiuri de masaj merită studiate cu atenție, până îl găsești pe cel care îți va transforma pe loc starea de spirit și te ajută să fii în cea mai bună condiție fizică.


Data actualizare: 08-09-2021 | creare: 08-09-2021 | Vizite: 1155
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: