Ce suplimente alimentare se recomandă în funcție de vârstă

©

Autor:

Ce suplimente alimentare se recomandă în funcție de vârstă

Suplimentele alimentare contribuie la sănătatea oricui, indiferent de vârstă, mai ales în perioadele în care organismul este suprasolicitat sau se confruntă cu diverse deficiențe. Este dificil să acoperi toate necesitățile nutriționale printr-o dietă obișnuită, de aceea ar fi de preferat să apelezi și la acest ajutor.

Un aspect important însă este să ții cont de dozele și tipurile de suplimente recomandate în funcție de vârstă. Bineînțeles, un alt factor esențial sunt nevoile individuale (stare de sănătate, mediul în care trăiești, prezența anumitor afecțiuni), deoarece acestea pot influența mult recomandarea medicului în ceea ce privește dozele și suplimentele pe care ți le indică.

 

Înainte de a începe să-ți prezentăm vitaminele și mineralele necesare, îți mai precizăm faptul că e important să consulți întotdeauna un specialist, dar și să alegi surse de încredere, așa cum sunt cele de la Alevia.

1. Pentru seniori

Suplimentele alimentare oferă o gamă largă de substanțe nutritive esențiale care completează dieta oricărei persoane și ajută la menținerea unei sănătăți optime. În special pentru vârstnici, este foarte important să includă în dietă ingrediente care să susțintă sănătatea cognitivă, dar și pe cea fizică.

 

Ginkgo biloba una din cele mai cunoscute plante pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular, deoarece îmbunătățeste circulația sângelui. Acest lucru este benefic și pentru funcțiile cognitive, deoarece se oxigenează mai bine creierul.

Tot pentru protecția inimii și nu numai, se recomandă și omega-3 și coenzima q10.

 

De asemenea, suplimentele cu quercitină ajută la reducerea inflamației din organism și a stresului oxidativ, ceea ce contribuie la protejarea celulelor cerebrale și a sistemului nervos în general. Nu în ultimul rând, calciul este esențial pentru menținerea sănătății oaselor, deoarece vârstnicii sunt predispuși la osteoporoză.

2. Pentru adulți

Pentru adulți, un complex de vitamine și minerale este necesar. Acesta asigură un aport adecvat de nutrienți esențiali necesari pentru funcționarea optimă a organismului. De asemenea, adaptogenii, cum ar fi rhodiola, ajută la reducerea stresului și a oboselii specifice acestei perioade din viață. Un aliat de nădejde este și magneziul care este esențial din multe puncte de vedere atunci când ești adult, în special datorită efectelor asupra anxietății și a insomniei.

3. Pentru adolescenți și copii

Cei mici au nevoie în general de suport pentru dezvoltarea fizică și psihică. Atât copiii, cât și adolescenții trebuie să aibă un aport optim de calciu, omega-3 și vitamine esențiale precum B-urile. Un complex de vitamine și minerale te ajută să le asiguri mai rapid accesul la suport nutrițional deoarece administrarea mai multor pastile (pentru fiecare ingredient) poate fi mai dificilă, în special la cei mici.

 

Dacă vrei să știi mai multe despre rolul vitaminelor și al mineralelor în corp, citește acest articol util de la Harvard.


Data actualizare: 30-04-2024 | creare: 30-04-2024 | Vizite: 226
Bibliografie
Sursa foto: Shutterstock
five elements digital 2
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune: