Cercetătorii au dovedit eficacitatea medicamentelor împotriva teniei

©

Autor:

Cercetătorii au dovedit eficacitatea medicamentelor împotriva teniei
Taenia solium este un parazit care provoacă boli, în special în comunitățile sărace.
Cercetătorii au analizat eficacitatea și efectele adverse a trei medicamente împotriva T. solium și au raportat rezultatele în revista PLOS Neglijate Tropical Diseases.

În forma sa adultă, T. solium determină o infecție intestinală cunoscută sub numele de taeniază. Oamenii se pot infecta cu teniază atunci când mănâncă carne de porc infectată sau crudă. O formă cisticercitivă a bolii se poate dezvolta, de asemenea, atunci când oamenii sau porcii ingerează ouăle de vierme de T. solium; această formă poate duce la simptome musculare și ale sistemului nervos central, inclusiv convulsii.

În noua lucrare, cercetătorii de la University of Sonora au examinat literatura existentă cu privire la efectele medicamentelor deparazitare în tratarea taenozelor. Medicamentele sunt albendazol (ALB), praziquantel (PZQ) și niclosamidă (NICL).

Rezultatele au arătat că o singură doză de PZQ 10 mg/kg a vindecat 99,5% din pacienții infectați cu T. taenioza solium; ALB 400 mg/zi timp de trei zile consecutive a dus la o rată de vindecare de 96,4%; și NICL 2g a dus la o rată de vindecare de 84,3%. De asemenea, reacțiile adverse au fost ușoare sau tranzitorii după administrarea medicamentelor.

sursa: Science Daily

Data actualizare: 21-01-2020 | creare: 21-01-2020 | Vizite: 2497
Bibliografie
Efficacy of drugs against pork tapeworm. Url: https://www.sciencedaily.com/releases/2020/01/200116141726.htm
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!

Alte articole din aceeași secțiune:

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
  intră pe forum